Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűtés

A Powerie nagy hangsúlyt fektet az elektromos fűtés és a költséghatékony fűtési rendszerek értékesítésére. Termékkínálatunkban megtalálhatóak a norvég Adax elektromos fűtőpanelek, a ClimaStar hőtárolós fűtőpanel, a teljes komfort elérése érdekében az Intelligens Fűtőfólia, valamint a kiemelt minőségű WOLF fűtési rendszerek. Fűtésre alkalmas klímáink kombinált megoldást nyújtanak egész évben, hiszen a téli fűtést és a nyári hűtést egy készülék segítségével megoldható. A fűtésre optimalizált klímák esetén a kültéri egység "téliesített", vagyis legtöbb esetben akár -20 °C külső hőmérsékletig képes biztosítani az ingatlan fűtését.

Gázfűtés vagy villanyfűtés?

Mi alapján döntjük el, hogy milyen fűtési rendszert szeretnénk beépíteni az otthonunkba? Az egyik legfontosabb tényező a költség, amit felbonthatunk beruházási költségre és változó költségre. A beruházási költségnél figyelembe kell venni, hogy az egyes berendezések mennyibe kerülnek, a készülék beszereléséhez és beüzemeléséhez szükséges-e szakember vagy egyéb képesítés. A változó költségek akkor merülnek fel, ha már használjuk a sikeresen kivitelezett fűtési rendszerünket. Ezeket mind át kell gondolnunk mielőtt belevágunk egy energetikai korszerűsítésbe. Érdemes a átnézni a jelenlegi fűtési megoldásunk részleteit vagy egy gyors felmérést követően a szakemberek véleményét kikérni (pl. hőszükséglet számítás) annak érdekében, hogy tényleg a költséghatékony megoldást válasszuk.

A költségek mellett fontos figyelembe venni a fűtési rendszerek hatásfokát is. A hatásfok mutatja meg, hogy egy egység gázból vagy villanyfűtés esetén egy egység villanyból mennyi fűtési energia keletkezik. Ez azért fontos, mert ha nagyobb a hatásfok, akkor kisebb mennyiségű gázból vagy villamos energiából több fűtési energiát tudunk előállítani, ami markánsan befolyásolja a költségeinket is. Természetesen a nagyobb hatásossággal rendelkező berendezések beruházási költsége nagyobb lehet, mint alacsonyabb hatásosságú társaiké. A technológiák ebből a szempontból nagy különbözhetnek. Nézzünk rá néhány példát a Powerie webshopból:

  • Az elektromos fűtőpanelek közül vegyük elsőnek az Adax fűtőpanelek, valamint a ClimaStar hőtárolós fűtőpaneleket. A fűtőpanelek olyan elektromos fűtőtestek, amelyek a hagyományos fűtésben egy radiátorra emlékeztetnek, azonban a hőt teljes mértékben villamos energiából állítják elő. Az elektromos fűtőpanelek közelítéssel általában 1 egység villamos energiából 1 egység hőenergiát állítanak elő.

  • A fűtésre optimalizált klímák vagy fűtőklímák csak annyiban különböznek a hagyományos klímáktól, hogy a kültéri egységük téliesített, tehát a nagyobb hidegekben is képes megfelelő hatékonysággal biztosítani a szükséges fűtést. A klímák technolgóiája lehetővé teszi, hogy 1 egység villamos energiából átlagosan 3 egység fűtési energiát állítsanak elő, így megfelelő használat mellett változó költségük alacsonyabb lehet az egyszerű fűtőpaneleknél. Meg kell említeni azonban, hogy a klímák beszerelése és karbantartása szakembert igényel, valamint a beruházási költségük is magasabb, mint az elektromos fűtőpaneleké. A hatékonyságnak ára van.

  • Intelligens Fűtőfólia

  • Gázkazánok