Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mobil klíma

Mikor és miért válasszunk mobil klímát? Nincs elég megtakarításom egy rendes oldalfali split klímára? Albérletben lakom és nem engedi a főbérlő? Nincs lehetőségem a kültéri egység(ek) elhelyezésére? Ha ezen esetek közül valamelyik fennáll vagy, akár csak az egyik, akkor már érdemes elgondolkodni a mobil klímán. További előnyei, hogy a mobil klíma olcsó vagyis olcsóbb, mint a hagyományos klímák és szerelőre sincs szükségünk a beüzemeléséhez.


KÉRJ SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATOT KLÍMA SZERELÉSRE VAGY ÍRJ AZ INFO@POWERIE.HU EMAIL CÍMRE.


Tájékozódj klíma szereléssel, a klíma működésével és egyéb fontos kérdésekkel kapcsolatban blogbejegyzéseinkben.

Rendezés:

Mikor válasszunk mobil klímát?

Akkor érdemes mobil klímára beruházni, ha nincs lehetőség oldalfali split klímát telepíteni:

  • Ez akkor állhat fenn például, ha albérletben lakunk és a főbérlő nem engedi vagy nem hajlandó telepíteni klímát.

  • Nyáron, a nagy melegben nincs meg a megfelelő anyagi hátterünk

  • Nyáron, amikor már éppen rászánnánk magunkat a legnagyobb melegben egy szerelő sem elérhető, mert már hónapokra előre be vannak táblázva

  • Műemlék védett az épület, ezért nem engedélyezett a klíma telepítése

Minden ilyen esetben az egyetlen elfogadható megoldás a mobil klíma vásárlása.

Mit kell figyelembe venni mobil klíma vásárlás során?

Mekkora területre mekkora teljesítményű mobil klíma való?

  • 20-30 négyzetméter alapterületű szobába 2,6 kW-os mobil klíma

  • 30-40 négyzetméter alapterületű helyiségbe 3,5 kW-os mobil klíma

Mobil klíma vízgyűjtő tartály

A mobil klíma működése során (mint a többi klíma berendezés) hűtés közben a levegő páratartalma lecsapódik és a mobil klíma vízgyűjtő tartályában gyűlik össze. Attól függően, hogy ez a tartály mekkora, lehet, hogy naponta akár többször is érdemes cserélni azt.

Mobil klíma cső

A mobil klíma esetében a hideg levegő előállításával párhuzamosan meleg levegő is keletkezik, amit mindenféleképpen el kell vezetnünk valahova. Erre több megoldás is létezik. A legnépszerűbb az ablakon történő kivezetés. Ezt lehet úgy csinálni, az ablakot kinyitjuk és kilógatjuk a csövet, de akkor a nyitott ablakon a meleg levegő képes beáramlani. Ebben az esetben ezt hővédő függönnyel szokták megoldani, amit a nyitott ablakrészre lehet felrakni. Másik megoldás - egy kevés esztétikus megoldás - az ablakon történő lyuk kialakítás, amin a csövet ki tudjuk rakni. Az egyik talán legritkább megoldás az a régi gázkonvektorok kivezető nyílásába történő elhelyezése a csőnek. Mobil klíma vásárlás esetén ezt mindenféleképpen érdemes alaposan átgondolni.

Mobil klíma zajszintje

A mobil klíma esetében a split klíma kültéri és beltéri egysége egy készüléken belül található, azaz a kompresszor is, amit azt jelenti, hogy amit a kültéri egységtől megszokhattunk 50-60 dBA-s zajszint, azt a mobil klíma esetén az egyetlen egység fogja produkálni, ezért megállapítható, hogy kifejezetten hangos. Ez nagyjából egy régebbi hűtő hangosabb zúgásával vagy a nagyobb eső kopogásával egyenértékű. Ez az oka annak, hogy mobil klíma vásárlás előtt érdemes részletesen megvizsgálni a mobil klíma funkcióit, hogy lehessen előre programozni vagy legyen rajta éjszakai mód, amikor csökkentett üzemmódban működik és ezáltal valamivel csendesebb működésre képes a mobil klíma. Ezért nagyon fontos, hogy ha van lehetőségünk, akkor mobil klímából is jobb minőségűre ruházzunk be, mint például Gree mobil klíma, Fisher mobil klíma vagy Tosot mobil klíma, amelyek mind tudják ezeket az extra funkciókat és a mobil klímák között is hatékonyabbnak mondhatók.