Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klímaszerelés

(12)

Kérj ajánlatot klíma szerelésre és mi 1-2 napon belül megkeresünk több különböző személyre szabott ajánlattal!

Helyszíni felmérés és klímaszerelés az ország számos nagyvárosában és vonzáskörzetében.

 

Powerie, a tudatos energia jegyében!

Leírás

A klímaszerelés minden esetben teljesen egyedi és a klíma vásárlás szerves részét képezi, ezért a pontos ár meghatározásához szükséges ismerni az adott klíma berendezést, valamint a helyszínt, ahová telepíteni szeretnénk a klímát. A klímaszerelés első lépése az ajánlatkérés és a szakszerű helyszíni felmérés. A legfontosabb kérdések, hogy hova kerül a klíma beltéri egysége, a klíma kültéri egysége, hány méter csövezés szükséges az egységek között, milyen típusú a fal stb. Országszerte kiterjedt klímaszerelő bázisunk van. Cégünk vállal klímaszerelést Budapesten, Pest megyében, Székesfehérváron, Siófokon, Veszprémben és Pécsen.


A klímaszerelés árak hozzávetőlegesen az alábbi módon alakulnak. Pontos ár a helyszíni felmérés után kerül meghatározásra!

Oldalfali mono split klímaszerelés:

 • Alapszerelés családi házba, társasházba: bruttó 90.000 – 110.000 Ft, 3 méter csövezésig
 • Alapszerelés panel lakásba: bruttó 100.000 – 120.000 Ft, 3 méter csövezésig
 • Alapszerelés, amennyiben magaslétrát, alpintechnikát vagy emelőkocsit igényel: bruttó 120.000 – 140.000 Ft, 3 méter csövezésig

Extra felmerülő költségek klímaszerelés során:

 • 3 méter csövezésen túl bruttó 15 000 Ft / méter extra költség
 • Falba süllyesztett csövezés horonyvéséssel bruttó 20 000 Ft / méter (vakolat és egyéb helyreállítás nélkül pontszerűen gipszelve a csöveket a elmozdulásának megakadályozása érdekében, vasbeton falban nem lehet falhoronyban elvezetni)
 • Extra faláttörés bruttó 15 000 Ft / fal
 • Emelőkocsi / állványozás / alpintechnika alkalmazása bruttó 40 000 - 60 000 Ft
 • Kondenzvíz szivattyú beépítése: bruttó 25 000 Ft
 • Tetőszerkezet bontása és kültéri egység helyének kialakítása - a helyszíni felmérés során kerül meghatározásra

Kazettás klímaszerelés ár:

 • Bruttó 90.000 – 120.000 Ft, 3 méter csövezésig

Légcsatornázható klímaszerelés ár:

 • Egyedi árajánlat felmérést igényel

Konzolos / parapetes / mennyezeti klíma:

 • Bruttó 90.000 – 120.000 Ft 3 méter csövezésig

Multi split klímaszerelés ár:

 • Bruttó 50 000 – 60 000 Ft / egység (egy egység a kültéri és minden egyes beltéri egység külön egységnek számít, nehéz kültéri egység esetén felár felszámítható - 4-es, 5-ös multi split kültéri).

A klímaszerelés árak az alábbiakat tartalmazzák:

 • a kiszállást
 • a munkadíjat
 • egy fal átfúrását
 • a kültéri és a beltéri egységek felszerelését
 • a kábelcsatornában történő kiépítést
 • az anyagköltségeket: rézcsövek, szigetelések, kültéri tartókonzolt vagy terasztartót, cseppvízcsövet, hűtőközeg rátöltést, kábelcsatornát
 • további szükséges szereléket (csavarok, tiplik, szigetelőanyagok, villásdugó, érvéghüvely stb.).

Az alábbiakban szeretnénk röviden bemutatni klíma vásárlás menete és legfontosabb lépései, amivel eljutunk a klíma beszereléséhez:

1. Elhatározás. Klímát szeretnék vásárolni!

Az első lépés az mindig az, hogy elhatározzuk magunkat, hogy szeretnénk klímát vásárolni. Ha van lehetőségünk, minden esetben olvassunk kicsit utána az adott szakterületnek, hogy tájékozottak legyünk. Először érdemes megismerkedni a klímákkal kapcsolatos legfontosabb kifejezésekkel, valamint a klíma működésével. Itt még egy nagyon fontos kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, hogy telepíthetünk-e klímát, például, ha társasházban lakunk. Sajnos nem minden esetben adatik meg ez a lehetőség. Ekkor a mobil klíma az az opció, amivel hűvöset tudunk otthonunkban varázsolni.

2. Milyen típusú klímát szeretnék, mire szeretném használni? Csak hűtő klímát vagy esetleg hűtő-fűtő klímát?

Fontos tudni, hogy minden klíma fűtési módban is képes működni, csak nem mindegyik van rá optimalizálva. Vannak az úgy nevezett téliesített klímák, amik fel vannak ruházva csepptálca fűtéssel és kompresszor karter fűtéssel, ami segíti a téli működést, de a hatékonyságuk nem a legjobb. Amennyiben viszont teljesértékű fűtésre szeretnénk klímát használni, azaz télen a nagy mínuszokban is csak klímával fűtünk, mindenféleképpen fűtésre optimalizált klímát érdemes választani, mivel nekik a hatékonyságuk sokkal jobb, mint a téliesített hűtő-fűtő klímáknak. Ennek oka a megnövel hőcserélő felület, tehát ők fizikailag is nagyobb berendezések.

3. A következő kérdés, hogy hány darab klíma kell nekem?

Itt a legfontosabb szempont, hogy ha fűteni szeretnénk a klímával, akkor az szobánként szükséges, különben nem lesz annyira hatékony és több időt is vesz igénybe, amíg átmelegszenek a falak és a meleg a hidegebb helyekre áramlik. Ezen felül tudjunk ebben az esetben teljesen külön is vezérelni őket és beállítani, hogy az adott szobában hány fok legyen. Hűtés esetén is sokkal kényelmesebb és komfortosabb, ha minden szobában található egy klíma beltéri egység. Amennyiben több klímát szeretnénk, azt kell átgondolnunk, hogy több mono split klímát szeretnénk felrakatni (egy kültéri egység és egy beltéri egység) vagy pedig multi split klímát, azaz egy kültéri egységhez csatlakoztathatunk több beltéri egységet is. Mind a két összeállításnak megvannak az előnyei és a hátrányai is. A pontos összeállítás miatt mindenféleképpen érdemes szakemberrel egyeztetni, de ne rohanjunk előre!

4. Mennyi az annyi? Olcsó klíma? Drága klíma?

Klímát már tudunk venni 200 000 Ft-tól, határ pedig a csillagos ég. Nem véletlenül, hiszen egy Trabant és egy Ferrari között is komoly különbségek vannak. A légkondik esetén is elmondható ez. Egy klíma komolyabb és hosszabb távú beruházás, nagyjából 10-15 éves élettartammal lehet számolni. A klíma piacot is az ázsiai klímák uralják. Kínai (Gree, AUX, TCL, Midea, Syen, Cascade, Fisher, RCOOL, MDV,), japán (Daikin, Fujitsu, Panasonic) és dél-koreai klímák (LG, Samsung). A japán klímákat szokták felső vagy prémium klíma kategóriának hívni, a dél-koreai a felső-közép kategória, míg a kínai az erős közép és alsó kategória. Ez nem azt jelenti, hogy nincs átfedés a kategóriák között, sőt! Számos Gree klíma van, amely vetekszik a japán minőséggel, míg árban talán kedvezőbb. Érdemes utána olvasni, hogy melyik klímáról mit írnak, melyik célra vált be a legjobban az adott típus vagy az adott márka éppen, valamint, hogy az egész projektre mennyit szeretnénk rászánni összesen. Amennyiben csak hűtésre szeretnénk egy korrekt mono split gépet, akkor azt már 200 000 Ft körül elérjük (+a szerelési árak fentebb). Amennyiben egy igazán hatékony hűtő-fűtő klímát szeretnénk, akkor 300 000 Ft körül kezdődik.

5. Van e bármilyen preferenciánk a klímával kapcsolatban? Az alábbi kérdéseket érdemes feltenni magunknak klíma vásárlás közben:

A klíma vásárlás menete során nagyon fontos lépés, hogy saját magunk kialakítsuk a saját preferenciáinkat, de ettől függetlenül hallgassuk meg a tapasztalatokat más felhasználóktól és a szakemberektől.

 • Legyen-e Wi-Fi-s klíma? Szerencsére a klímák igazán nagy részében már elérhető a beépített Wi-Fi, amelyekben pedig nem, azokhoz pedig olcsón lehet vásárolni adaptert.
 • Szeretnénk, hogy csendes legyen? A 19 - 21 dBA hangteljesítményt már csendesnek nevezhetjük, ez körülbelül a szúnyog hangjával vagy a hó ropogásával egyezik meg csendes üzemmódban.
 • Legyen a klímában bármilyen különleges beépített szűrő? Mivel a klíma berendezések a beltéri egysége a szoba levegőjét keringtetik, ezért nagyon fontos szempont a légkezelés is. Számos klímában a legkülönlegesebb, akár egyedi fejlesztésű szűrők találhatók, mint például a Panasonic nanoeX technológiája, Cold Plasma szűrő és a többi, amik a port és számos mikroorganizmust tudnak kiszűrni otthonunk levegőjéből.
 • Legyen különleges a megjelenése? Megtalálható már számos különböző színben, számos különböző klíma márka: piros, szürke, ezüst, arany, antracit, fekete stb. Érdemes elgondolkodni ezen, hogy szeretnénk-e ezzel feldobni a lakást.
 • Legyen-e extra garancia a gépen? Számos olyan klíma van, melyre 10 év garanciát is adnak (Gree kiterjesztett garancia). Ennek természetesen megvan az "ára" is, méghozzá az évi kétszeri karbantartás (hűtési és fűtési szezon előtt), ami valójában nem is ár, hanem kötelesség, hogy a klíma berendezésünk folyamatosan a leghatékonyabb és legtisztább állapotban tudjon üzemelni.

6. Kitől és hogyan tudom megvásárolni a klímát?

Fontos tudni, hogy klímát csak egy erre képesített szakember tudja beszerelni, mivel üvegházhatású gáz található benne. A mai gépekben már a legmodernebb R32-es gáz, aminek sokkal kisebb a szén-dioxid egyenértéke, mint elődjének, az R410A-nak.  Számos szakember és cég foglalkozik klíma értékesítéssel és telepítéssel is (ahogy a mi cégünk is). Sok szakember egy-kettő, az általa preferált klímákat értékesíti, mert azokat ismerte meg mélyebben és találja a legjobb megoldásnak. Mi a Powerie-nél valljuk a márkafüggetlenség elvét és szeretnénk az ügyfeleket lehetőségek elég állítani, hogy ha szeretnéd, akkor össze tudsz hasonlítani több különböző márkát és típust azok tulajdonságaival. Továbbá a vásárlói tudatosság elve is nagyon fontos, ezért írunk számos blogbejegyzést, valamint mérnöki tudásunkból adódóan igyekszünk bármilyen felmerülő kérdést megválaszolni.

7. Klíma árajánlat kérés

Amennyiben találtunk egy szimpatikus céget, aki foglalkozik klíma értékesítéssel és telepítéssel kérhetünk árajánlatot email-en keresztül vagy egy megadott kérdőíven. Nálunk ezt az info@powerie.hu email címen keresztül tudjátok megtenni ezt vagy ezen az oldalon az ajánlatkérés gombra kattintva. Egy-egy cégről már sokszor az ajánlat igényesség és összetettsége vagy éppen egyszerűsége is árulkodik, ami el tud billenteni minket a megfelelő irányba. Cégenként változik, hogy egy helyszíni felmérést egy esetleg árajánlat előtt vagy után végeznek el. Mi először szeretjük megismerni az ügyfél igényeit, beszélgetni. Ezt követően küldünk egy árajánlatot és amennyiben ez szimpatikus, kivitelezünk egy szakszerű helyszíni felmérést, amely után még mindig nem történt semmilyen elköteleződés, nyugodtan vissza lehet utasítani a végső ajánlatot, ami a helyszíni felmérést követően alakul ki a klíma berendezés és a klímaszerelés árából.

8. Klíma szerelés

Az utolsó lépés a klíma beszerelése. Ezelőtt még fontos tudni, hogy vásárlóként egy telepítési tanúsítványt kell kapnunk és aláírnunk. Ezt a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság írja elő. Ebben röviden arról nyilatkozunk, hogy milyen gép lesz telepítve nálunk, ebben mennyi hűtőközeg található, valamint, hogy egy erre szakosodott szakember fogja ezt beszerelni.


Vélemények klímáinkról

Gree klíma vélemények

A világon és hazánkban is vezető márka. Ezt sokszínűségének, kedvező árak - érték aránynak köszönheti.
Felhasználóik kedvező fogyasztását, csendességét emelik ki legfőbb előnyeinek.

TCL klíma vélemények

A TCL egy hazánkban kevésbé ismert cégcsoport. Áraik kifejezetten alacsonyak, mégis megbízható, modern klímákkal szolgálnak.
Első sorban alacsony ára miatt választják, megbízhatónak gondolják, de kissé hangos.

Cascade klíma vélemények

A Cascade egy középkategóriás, de mégis nagyon jó ár-érték arányú klímákat kínáló cég. 
Megfelelő méretezés esetén klímáik tökéletesen megállják helyüket fő fűtésként, nagyon megbízhatóak és halkak, a visszajelzések egyértelműek pozitívak.

AUX klíma vélemények

Az AUX klíma pár éve érkezett meg hazánkba hivatalosan a Rotovill által, ami egy nagy múltú pécsi cég. Rendelkezik hűtésre és fűtésre optimalizált gépekkel, valamint design klímával is. 

Fisher klíma vélemények

Fisher klíma nem egy gyártó, hanem egy márka. Több különböző klíma belsővel rendelkezett az elmúlt évek alatt és mindig a legjobb ár-érték minőséget keresik, hogy megfizethető áron tudjanak klímát biztosítani az ügyfél számára. Az egyik legnagyobb magyarországi nagykereskedő saját márkája, ezért a szervíz és alkatrészellátottság páratlan. 


Mi a legfőbb szempontunk a kiválasztásnál?

Megfizethetőség - olcsó klímák

Habár manapság a klímák már egyre elérhetőbbek mindenki számára, az ár mindig is egy fontos szempont fog maradni. Szerencsére kínálatunkban sok megfizethető, mégis megbízható klíma található.

Ezek közül pár:

 • Bosch Climate CL3000i 26E - Wi-Fivel bővíthető, kikapcsolási időzítő, öntisztítás és szárítás, plazmaszűrés és ionizálás

 • Syen Bora Plusz - beépített Wi-Fi, intelligens leolvasztás, többszörös szűrőrendszer, energia megtakarítás, csendes üzemmód

 • TCL Wind X - beépített Wi-Fi, ECO-üzemmód, tisztítható szűrő, csendes és kellemes éjszakai üzemmód

 • Gree Lomo Plusz - beépített Wi-Fi, Cold Plasma szűrő, I FEEL funkció, temperálás

 • Midea Xtreme Save - beépített Wi-Fi, automata alvás üzemmód, iFEEL, önportalanító funkció

Zajszint - Csendes klíma

A klíma beltéri egységének hangnyomás szintje, főleg ha hálószobában szeretnénk elhelyezni  fontos szempont. Ez általában egy előre megadott, ismert érték, a teljesítmény növekedésével arányosan növekszik. Manapság a gyártók, igazodva a felhasználói igényekhez, igyekeznek szuper halk üzemmódot is beépíteni készülékükbe. 
Leghalkabb klímáink:

Légtisztítás - beépített szűrők

Allergia és légúti betegség esetén ez kiemelten fontos lehet, de a mai légszennyezettség mértéke mellett az egészséges emberek számára sem elhanyagolható szempont.
Plasma szűrő

Klímáinkban található szűrők:

 • Gree - Cold Plasma szűrő 
  Negatív oxigén ionokkal tisztítja meg a levegőt a baktériumoktól, kellemetlen szagoktól.

 • Panasonic Etherea - Nanoe-G technolgia
  Megakadályozza a vírusok és baktériumok elszaporodását, kellemetlen szagokat eltávolítja a levegőből, így felel a helyiségben található tiszta levegőért.

 • Fisher Summer és Nordic - Silver Ion szűrő
  Apró ezüst ionokkal behatolnak a levegőben található kórokozók és baktériumok belsejébe, így szétroncsolják azok szerkezetét.

 • Midea - sűrű szövésű szövet szűrők
  Nagyon sűrű szövésű mikrofilterrel akadályozzák meg a por, allergének és nagyobb méretű kórokozók bejutását a légkeringésbe.

 • Daikin - Ezüst allergén eltávolító + Titán apatit szagtalanító
  Összegyűjti a lakásban található allergéneket, szagtalanítójával kiemelkedő hatékonysággal bontja le a kellemetlen szagokat, így lakásában egész nap friss és kellemes levegő áramolhat.

Megjelenés - designos klímák

Lakásunk esszenciális része lesz klíma berendezésünk, ezért annak kinézete, vonásai sem elhanyagolható szempontok. A design klímák több színben, formában, extra elemekkel kölcsönöznek egyedi megjelenést berendezésünknek.

Design klímáink közül pár, kiemelt funkcióikkal:

 • Cascade Legend - beépített Wi-Fi, 3D légáram, I feel funkció, éjszakai üzemmód, környezettudatos töltőgáz, Cold Plasma technológia, párátlanítás

 • Daikin Emura -  többzónás intelligens szem, gazdaságos üzemmód, komfort légáramlás, nagyteljesítményű üzemmód, csnedes üzemmód, Flash Streamer üzemmód, Daikin Residental controller

 • Gree Dark X - kompresszor karter, csepptálca fűtés, fűtésre optimalizált, Cold Plasma szűrő, I feel funkció, R32 hűtőközeg

 • Fisher Art - Wi-Fi, 4 irányú légterelés, 3D DC inverter, hűtőköri hibakijelzés, éjszakai csendes üzemmód, párátlanítás, infra távirányító, időzítés

 • Fujitsu Design R32 - gazdaságos üzemmód, mozgásérzékelő csendes üzemmód, powerful üzemmód, temperálás, csendes üzemmód, heti programozhatóság

 • LG Artcool - UVnano technológia, ionizátor, automatikus tisztítás, alacsony zajszint, Jet Cool, Gold Fin


Klímák karban tartása

4 indok, amiért nem érdemes spórolni a karbantartáson:

 1.  Egészségünk védelme
  A lerakodott por, és a nedves közeg ideális feltételeket szab a penész, gombák, baktériumok elszaporodásához. A berendezésen többször átáramlik a levegő, ami ha nincs megtisztítva egészségre káros anyagokat keringtet.

 2. Berendezés élettartamának növelése
  A lamellákon a por nagyon könnyen le tud rakódni, ami végső esetben el is tud dugulni. Ettől melegedhet, tönkremehet a berendezés. Emellett a mozgó alkatrészeket is ellenőrizni kell. A rendszeres karbantartás éveket hosszabbíthat a berendezés élettartamán.

 3. Energiafelhasználás csökkentése
  Ha nem tartjuk megfelelően karba klíma berendezéseinket, fogyasztásuk akár 30-40%-kal is nőhet, hiszen hatékonysága romlani fog.

 4. Környezetszennyezés mérséklése
  Egy esetleges hűtőközeg szivárgás környezetünkre is nagyon káros.

Problémák, amik felmerülhetnek egy klímával kapcsolatban:

 • hűtőgáz hiány, szivárgás

 • beltéri egység csöpögése

 • büdös levegőt fúj a beltéri egység

 • nem fűt/hűt eléggé a klíma

 • indításkor leveri a biztosítékot

 • jegedesik a kültéri egység

Elvégezhető házilag is a klíma tisztítása?

Bizonyos mértékig igen, de nem minden esetben ajánlott. A szűrőket érdemes pár hetente házilag elmosni fűtési időszakban, nagyvárosokban, nyárfa mellett. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem ér fel egy szakember által végzett tisztítással. Bizonyos gyártók ( pl. Gree, Fisher, Fujitsu) kiterjesztik jótállásukat, amennyiben a felhasználó évente (akár többször) szakszerű karbantartást vesz igénybe.

Bármilyen kérdés merülne fel bennetek, írjatok bátran az info@powerie.hu email címre! A klímákkal, klíma vásárlással és a klímaszereléssel kapcsolatban számos további hasznos írást olvashatsz energetikai blogunkban.

Vélemények

5.00
12 értékelés
(12)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2022. 11. 27.
Egy Gree Amber Royalt szereltek fel a klímaszerelők. Nagyon rendesek voltak. Már a második klímát szerelték fel Nekünk és maximálisan meg vagyok Velük elégedve. Azóta is hibátlanul működik a klíma és örömmel használjuk.
|
2022. 11. 19.
Minden a legnagyobb rendben ment.A kivitelezés után tisztaság maradt a lakásban.Teljesen elégedett vagyok az elvégzett munkával és csak ajánlani tudom.
|
2022. 11. 16.
Egy 3-as Gree multi split (ez elő volt csövezve) három hálószobába, egy Gree konzol szett a nappaliba és egy Gree G-Tech szett a konya-étkezőbe lett beszerelve ezzel az egész ház fűtése és hűtése meg lett oldva. A kivitelező csapat teljes mértékben profi módon dolgozott, ahogy az elvárható. Abszolút tudom ajánlani a céget!
|
2022. 11. 15.
Gyors, pontos felmérés és kivitelezés. A kivitelezés után tisztaság maradt a lakásban és nem maradtak falból kiálló tartozékok. Teljesen elégedett vagyok az elvégzett munkával és csak ajánlani tudom.
|
2022. 08. 30.
Minden a legnagyobb rendben ment. Gyors kiszállítás, gyors szerelés.
|
2022. 08. 12.
Minden a legnagyobb rendben ment. Gyors kiszállítás, gyors szerelés. A kivitelezők nagyon pontosak és rendezettek. Tisztán és lelkiismeretesen végzik munkájukat. Bárkinek tiszta szívvel merem ajánlani a céget!
|
2022. 08. 10.
Minden rendeben ment, nagyon profi csapat. Hampel Rolandék alapos munkát végeztek.
|
2022. 06. 23.
Tetőtéri lakás, speciális szerelést nehezítő építészeti megoldások miatt egyetlen klíma szereléssel foglalkozó vállalkozó sem vállalta a munkát.
Tipikus hozzá állás ez volt: "Mire ezt megcsinálom, máshol két készüléket szerelek fel ugyanennyi pénzért"

Ez a cég megoldotta. Korrekt felmérés, készüléktípus, ajánlatok.
Beleértve a "nem javasolt" és "fölösleges" készülék szolgáltatásokról való lebeszélést is.

A cég, erősen "túlterheltek" munkával, igy nem mindig a "hétköznapi munkarend" szerint jönnek.
A beépített berendezés rendszeres karbantartását is elvállalták.
|
2022. 04. 18.
Gyorsaság, rugalmasság, precizitás, szakértelem, emberség ami jellemzi a cég vezetését és a szerelőket is. Köszönjük!
|
2021. 11. 11.
Minden rendben volt, a klíma egy panelház első emeleti lakásába került beszerelésre. A telepítést végző szakember szakmailag és esztétikailag és kiváló munkát végzett.
|
2021. 11. 04.
A megbeszélt időpontban érkeztek. Mindennel jól felszerelt csapat. Szakértelem maximális, mindenki tudta mit-mikor-hogyan. A quadro kültérit homlokzati állványról kellett szerelni kb. 2,5 emelet magasságban, nem okozott problémát. Köszönöm!
|
2021. 08. 12.
A nehezített terep ellenére (kb. 8-9 méter magasság, szűk hely) igényes, szépen kivitelezett munkával szerelték be a választott gép kültérijét alpintechnikával. A beltéri esetében se volt szükség utólagos lejavításokra. Előre egyeztetett időpontban történt az előzetes felmérés és a kivitelezés is, a szakember időben érkezett mindkét esetben.