Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Légtisztító és párátlanító

Légtisztító készülék alkalmazásával, a levegő sokkal tisztább, atka, por, pollen és állatszőrtől mentes lehet. Zárt térben elengedhetetlen, hogy rendszeresen használjuk a légtisztító készüléket, mivel a mai, (túl)jól szigetelt épületekben, nagyon könnyen összegyűlhet az elhasznált, allergén anyagokkal teli levegő (amennyiben nincsen különleges szellőzőrendszer beépítve). Ezen levegőnek a rendszeres belélegzése sajnálatos módon, nagy mértékben hozzájárul az allergiás reakció kialakulásához.


A párátlanító készülék célja, ahogy azt a neve is sugallja, hogy csökkentse a levegő páratartalmát. Ezek általában kiüríthető víztartállyal rendelkeznek és csatlakoztathatók akár a szennyvízhálózathoz is, valamint rendelkezhetnek porszűrővel és elektronikus szabályzórendszerrel is. Mikor lehet szükségünk egy ilyen berendezésre? Komfortérzet javítás, pára megszüntetése (és ezzel megelőzve a penészedést), sütés-főzés közben keletkező nedvesség és esetleges kellemetlen szagok megszüntetése stb.

Rendezés:

Légtisztító készülék

A légtisztító berendezés képes megtisztítani otthonunk levegőjét! De mitől merülhet fel bennünk a kérdés. Miért van erre szükség? Egy újonnan épült, jól szigetelt (túl jól) ingatlan esetében, ha nincs hővisszanyerős szellőztető rendszer, akkor csak gyakori és nagy mértékű szellőztetéssel tudjuk a beltéri levegőt cserélni vagy légtisztító készülékkel javítani annak minőségét. A levegőben rengeteg mikroorganizmus található, amelyek felelősek lehetnek allergiáért vagy akár az asztmáért is.

Milyen típusú légtisztító készülékek léteznek?

  • HEPA szűrős légtisztító

  • Aktívszén szűsős légtisztító

  • Plazma ionizáló légtisztító

  • Ózon technológiás légtisztító

  • UV technológiás légtisztító


Párátlanító készülék

Először is azt kell felismerni, hogy mi az optimális páratartalom. Az optimális páratartalom 40-60 % körül alakul. Ennél nagyobb százalékú páratartalom az már magasnak számít. A magas páratartalomnak viszont nagyon sok negatív hatása és következménye lehet. Magas páratartalom esetén a levegőben élő penészgombák mennyisége növekedhet, amely idővel asztmához és egyéb betegségekhez vezethet. Kutatások kimutatták, hogy a penészgombák esetében a 75 %-os relatív páratartalom az, amikor elkezd számuk növekedni az ingatlan legnyirkosabb részeiben (fürdőszoba, konyha, ablak és ajtókeret). Ha egyszer megjelennek, akkor lehet ellenük küzdeni, azonban teljesen nem lehet őket elpusztítani, éppen ezért nagyonfontos a megelőzés, amit a páratartalomnak az optimális szintentartásával vagyunk képsek elérni:
  • szellőztetés

  • páramentesítés páramentesítő, párátlanítő készülékkel

  • gombairtó szerek

  • gyakori takarítás