Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LG Hővisszanyerős szellőztető - 1500 m3/h -LZ-H0150GBA5

LG
1.520.190 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2022. szeptember 06.

Személyre szabott hővisszanyerős szellőztető árajánlat és telepítés árak  ITT!

A hővisszanyerős szellőztetés automatikusan szabályozza az adott ingatlan légáramlását, hogy a beltéren friss maradjon a levegő, míg a magas páratartalmú, elhasznált levegőt pedig elvezesse, miközben az elvezetett levegő hőenergiáját átadja a beszívott, hideg, friss levegőnek.

Powerie, a tudatos energia jegyében!
Légszállítási teljesítmény
1500 m3/h
1.520.190 Ft
Menny.:db

Leírás

Hővisszanyerős szellőztetés (ERV – Energy Recovery Ventilation)

Alapesetben, egy jól szigetelt ingatlannál szükséges a gyakori szellőztetés, amely még optimalizált esetben is (ablakok teljes kinyitása és kereszthuzat teremtése rövid időre) komoly fűtési költség növekedéshez vezet. Ezzel szemben az LG hővisszanyerős szellőztető rendszerei energiatakarékos technológiával és szén-dioxid érzékelővel szabályozzák automatikusan az adott ingatlanban keletkezett elhasznált levegő áramlását oly módon, hogy a beltéri levegő továbbra is friss maradjon és a CO2 dús, elhasznált levegőt pedig elvezesse, miközben annak hőenergiáját átadja a friss és hideg beszívott levegőnek. Így teljesen minimálisra csökkenthető az épület fűtési vesztesége. A hővisszanyerős rendszernek hála elkerülhető a penészedés is, mivel az épületben szabályozott páratartalmú friss levegő lesz jelen mindig. Az hővisszanyerős szellőztető rendszereket a legkülönfélébb ingatlanokba ajánlják, mint például: lakások, házak, irodák, közintézmények. A hővisszanyerős szellőző rendszerek összekapcsolhatók klímákkal, de teljesen külön is vezérelhetők akár. Az együttes működtetés lehetővé teszi, hogy mind a klímákkal, mind a hővisszanyerős szellőztető berendezésekkel azonos hőmérsékletet érjünk el hatékonyan.

CO₂-koncentráció vezérlése

Az LG hővisszanyerős szellőztető rendszerekbe beépített CO₂-érzékelő van, mely segítségével az ERV automatikusan képes szabályozni az elhasznált levegő áramlását, így tartva frissen a beltéri levegőt kiegyenlített szén-dioxid koncentráció mellett.

Légtisztító rendszer az egészség érdekében

Az LG hővisszanyerős szellőztető rendszerekben fejlett légtisztító rendszer is található. Az ERV három lépésben hatékonyan távolítja el a legkülönfélébb káros anyagokat, mint például a mikrométeres nagyságú porszemeket vagy a vírusokat. Első lépésben a hőcserélő elején, illetve hátsó részében található egy alap szűrő, amely kiszűri a káros anyagokat. Ezt követően egy vírusirtó bevonattal ellátott hőcserélő az, ami meggátolja a vírusok további szaporodását. Végezetül a hőcserélőt előtt elhelyezhető egy nagy hatékonyságú szűrő (F7 – opcionális), amely meggátolja a 0,4 μm-es porszemcsék közel 90 %-át és eltávolítja őket.

Energiatakarékos technológiák

Az LG hővisszanyerős szellőztető rendszerek energiatakarékos megoldást kínálnak a beltéri levegő frissen tartására, nem kell folyton szellőztetni az ablakokon keresztül. A fejlett technológiának hála, az ERV közel 40 %-os energiamegtakarításra képes a természetes szellőztetéshez képest. Továbbá olyan funkciók érhetők el, mint éjszakai szellőztetés, késleltetett működés, szén-dioxid alapú üzem, valamint szezonális működés, ami figyelembe veszi a külső hőmérsékletet és időjárási viszonyokat.

Paraméterek

Megjelenés Hővisszanyerős szellőztető
Típus LZ-H0150GBA5
Beltéri egység méretei (SZÉ x MA x MÉ) 1353 x 815 x 1230 mm
Beltéri egység tömege 130 kg
Légszállítási teljesítmény 1500 m3/h
Hőcserélő hatásfok 83 %

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!