Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Powerie Csapat

A Powerie Kft. egy fiatal mérnöki csapat által létrehozott vállalkozás, amelynek tagjai az Energetikai Szakkollégiumban ismerték meg egymást.

Vállalatunk célja, hogy új színt vigyen az energetikai termékek kiskereskedelmébe azáltal, hogy mind az értékesített termékeket, mind az értékesítési stratégiát új alapokra helyezi, fókuszban tartva a fenntarthatóságot és vevőközpontúságot. Úgy gondoljuk, hogy az energetikai termék értékesítését is online alapokra lehet, sőt online alapokra kell helyezni, ezért döntöttünk amellett, hogy egy teljesen online értékesítési stratégia mentén indulunk el.

Barta Péter Dávid

Barta Péter Dávid vagyok, Baján születtem, de Pécsett éltem 18 éves koromig, ahol befejeztem a gimnáziumot és, ahol a városi vízilabda csapat játékosa voltam. Vízilabdázóként országos ifjúsági kupa győzelemig és jópár felnőtt első osztályú mérkőzésig jutottam, de utam a gimnázium befejezése után mégis a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem energetikai mérnök szakára vezetett, amelyet 2019-ben végeztem el. Az energetikai mérnök alapképzés után a BME villamosmérnöki mesterképzésére jelentkeztem, amelyet 2021 januárjában fejeztem be. A szakdolgozatom, illetve a diplomamunkám során is a villamosenergia-piacok témakörével foglalkoztam, előbb specifikusan a kiegyenlítő energia értékesítésének gyakorlatával, majd pedig az energiapiacok átfogó és összehasonlító likviditás értékelésével.

Úgy gondolom, hogy az energetika napjaink egyik legjelentősebb és legizgalmasabb tudományága, amelyben résztvenni egy igazi kaland. Úgy gondolom, hogy jelenleg egyaránt fontosak a magasszintű stratégiai gondolatok megfogalmazása, valamint a fogyasztók ösztönzése a tudatosságra. A Powerie Csapat tagjaként ez utóbbiban érzek magamban igazi lehetőséget, hiszen célom, hogy az emberek szokásai úgy alakuljanak át, hogy azok egy fenntarthatóan működő és modern energetikai szektor fejlődésének részei legyenek.

 

Boguszlavszkij Gergely Vlagyiszlav

Boguszlavszkij Gergely Vlagyiszlav vagyok. Budapesten születtem és élek. Fiatal koromban versenyszerűen sakkoztam, ami mind a mai napig meghatározó időszak volt az életemben. Az alapképzésemet energetikai mérnökként végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, atomenergetikai specializáción. Mesterképzésemet szintén a BME-n végeztem, fizikusként, nukleáris technika szakirányon, mert szerettem volna ugyanzon szakma kicsit más oldalát is megtapasztalni. Fontosnak tartom a mérnöki és a természettudományos gondolkodás együttes alkalmazását és, hogy megismertessük az energetikai szakmát azon emberekkel, akik nem ezzel foglalkoznak és nem jártasak benne. Ezért az elmúlt években több öntevékeny szervezet tagja is voltam, ahol többek között a természettudományos ismeretterjesztés volt a fő tevékenységünk. Szakmai életutam során dolgoztam külföldön és itthon is, valamint kutatóintézetben és az iparban is. Napjainkban rendkívül fontos kérdés az energiahatékonyság és a klímaváltozás elleni küzdelem. Legfőbb célom az, hogy a potenciális ügyfelekhez közelebb hozzuk a szakmát és tudatosan vásároljanak és cselekedjenek a klímaváltozás csökkentése érdekében és ezzel párhuzamosan növeljék a saját életszínvonalukat.

 

Pap Kristóf Gyula

Pap Kristóf vagyok, energetikai mérnök. Az egyetem alatt is már azokat a lehetőségeket kerestem, ahol a legnagyobb kihívások álltak előttem. A filozófiám, hogy terhelés alatt lehet a legjobban fejlődni és a fejlődés az élet elengedhetetlen része. Az egyetem széleskörű ismereteket szereztem az energiaiparról, amely iparág hasonló filozófiával rendelkezik, így a szakma iránti szeretetem és elkötelezettségem megkérdőjelezhetetlen. Végeztem szakmai gyakorlatokat az egyetem alatt, amelyek során tervezői és kivitelező tapasztalatot is szereztem kazánok és napelemes rendszerekkel esetében. Szeretek minden esetben proaktívan hozzáállni a feladatokhoz, ami számomra azt jelenti, hogy addig van dolgom, amíg az adott feladat nincs elvégezve. Célom, hogy precízen végezzem el a munkám, a lehető leggyorsabban.

Egyetemi éveim alatt azzal szembesültem, hogy az emberek keveset tudnak az energetikáról annak ellenére, hogy minden nap használnak villamosenergiát, valamint fűtés-hűtést. A Powerie Kft. létrehozásakor célként tűztük ki, hogy a minőség mellett a tudásátadás is fontos szerepet kapjon vállalkozásunkban.