Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

14 napos elállás

A 14 napos elállás a vásárló védelmét szolgálja internetes vásárlások esetén. A 14 napos elállási jog azt jelenti, hogy a vásárló 14 naptári napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a vásárolt terméket, amit a kereskedő visszatérít neki. A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A fogyasztó ezen jogát a jogszabályoknak megfelelően a termék megrendelése és az áruátvétele közti időben is gyakorolhatja. 

Mit kell tennem?

  1. Töltsd le az Elállási nyilatkozatot!
  2. Töltsd ki a megfelelő részeket és írd alá!
  3. Tedd be az aláírt Elállási nyilatkozatot, valamint a vásárláskor kapott számlát a visszaküldendő termék dobozába!
  4. Gondoskodj arról, hogy a termék eljusson hozzánk!

A vásárlónak az Elállási nyilatkozatát a Rólunk menüpontban feltüntetett telefonszámon, postai vagy e-mail címen van lehetősége érvényesíteni.

Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia! Az elállással érintett termék utánvétellel nem küldhető vissza, utánvételes átvételt nem áll módunkban teljesíteni. Elállás esetén követelhetjük a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését! Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

Nem érvényesíthető az elállási jog

  • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza;
  • a nem tárgyi adathordozón nyújtott adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a fogyasztó kifejezett, előzetes belegyezésével kezdte meg a teljesítést és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásulvételéről, hogy a teljesítést megkezdését követően elveszíti elállási jogát;
  • valamint a jogszabályok által meghatározott további esetekben.

Az elállási jog gyakorlása az Elállási nyilatkozat kíséretében futárszolgálat igénybevételével, nyitvatartási időben a Rólunk menüponton szereplő címre történő visszajuttatással lehetséges. Az ügyfél kérésére és költségére munkatársaink gondoskodnak a visszaszállítás lebonyolításáról, az erre vonatkozó igényeket ügyfélszolgálatunk fogadja.

Elállási nyilatkozat

Az elállási jog csak a megfelelően kitöltött nyilatkozat és a vásárláskor kiállított számla együttes rendelkezésre bocsátásával érvényesíthető!