Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Telepítés tanúsítvány

Az ENSZ Éghajlat Változási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve alapján 2015. február 18. napján hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet alapján minden klímagázzal működő készülék esetén mind az értékesítőnek, mind a végfelhasználónak rendelkeznie kell egy végfelhasználói nyilatkozattal, mely tanúsítja, hogy a készülék telepítését arra képesítést és engedélyt szerzett vállalkozás végzi.

Az ENSZ Éghajlat Változási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve alapján 2015. február 18. napján hatályba lépett rendelkezései alapján beiktatott 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet szabályozza a a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeit. A rendelet alapján minden klímagázzal működő készülék esetén a végfelhasználónak és az értékesítőnek is rendelkeznie kell egy olyan nyilatkozattal, mely tanúsítja, hogy a klímagázzal töltött engedélyköteles berendezés telepítését arra képesített személy vagy vállalkozás végui.

Ez mit jelent számomra?

A rendelet azt írja elő, hogy csak a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH) adatbázisában szereplő szakember szerelheti be a split klímákat. Továbbá a hatóság a gyártótól a beszerelésig nyomonköveti az ilyen berendezéseket az adatbázisuk segítségével. Minden ilyen klíma vásárlásakor egy vonalkóddal ellátott tanúsítványt kell kiadnia a kereskedőnek (a Powerie Kft. feladata), amivel a telepíttető (a vásárló) aláírásával tanúsítja, hogy megfelelő szakemberrel fogja beszereltetni a vásárolt készüléket. A kereskedő (Powerie Kft.) csak abban az esetben adja át a berendezést, ha a tanúsítvány aláírt példányát megkapta a vásárlótól.

Split klímák vásárlásának folyamata

  1. Válaszd ki a berendezést!
  2. Tedd a kosárba!
  3. A vásárlási folyamat során add meg a megfelelő adataid!
  4. Vásárold meg a terméket!
  5. 1-2 munkanapon belül kollégánk emailben fog keresni az adatok egyeztetésével kapcsolatban. Az adategyeztetést követően elküldi a nevedre kiállított telepítési tanúsítványt.
  6. Írd alá, scanneld be és küldd vissza!
  7. A tanúsítvány ellenőrizzük és küldjük a berendezést!

Nincs szerelőd és nem szeretnél keresni?

A Powerie csapata segít szerelőt találni neked, ha még nem találtál. Szerelői kapcsolataink folyamatosan bővülnek annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban ki tudjuk szolgálni vevőinket. Amennyiben rajtunk keresztül szeretnél szerelőt találni, kérjük számolj hosszabb átfutási idővel, amíg a megfelelő szakembert megtaláljuk neked. A mi érdekünk, hogy minőségi termékeinket minősített szakemberek szereljék be, így a szolgáltatás díjmentes.

Mit jelent az, hogy split kílma?

A split szó jelentése: osztott. A split klímák olyan berendezések, amelyek esetén a kültéri egység és a beltéri egység két külön berendezés és a klímagázzal töltött berendezések külön egységet alkotnak. Ezen készülékek esetében azért van szükség minősített szakemberre, hogy a beszerelés során ne illanjon el a betöltött klímagáz, így óvjuk környezetünket. Amennyiben nem vagy biztos, hogy split klímát vásárolsz-e keresd az info@powerie.hu email címet és szívesen válaszolunk! Amennyiben split klímát vásároltál, akkor a Powerie munkatársa mindenképp felveszi veled a kapcsolatot, így nem fordulhat elő tanúsítvány nélküli beszerelés.

Tanúsítvány kitöltési útmutató

A tanúsítvány I. részét kell a telepíttetőnek kitölteni, aki lehet jogi személy (pl. vállalkozás) vagy természetes személy (magánszemély). A telepíttetőnek az azonosításhoz szükséges adatokat kell megadnia, mint a név, valamint a telepítés címe. Ezután csupán egy aláírás kell a telepíttető aláírási helyénél.

Hogyan tudom ellenőrizni a jogosultságokat?

A kiadott engedélyekről és jogosultságokról az NKVH bárki számára elérhető nyilvántartást vezet, amit az alábbi oldalon érhetsz el:
https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor2.php