Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klíma

A Powerie klímaberendezéseinek nagyon széles a termékköre mind típus, mind márka terén. Törekszünk a márkafüggetlenségre és a vásárlói tudatosságra Megtalálhatók ár-érték arányban nagyon kedvező klímák, mint például Syen klíma, Cascade klíma, TCL klíma, Fisher klíma; megtalálható az erős középkategória, a talán napjaink egyik legnépszerűbb márkája a Gree klíma, valamint a japán prémium minőség is a Fujitsu klíma, Panasonic klíma és a Daikin klíma. Foglalkozunk fűtésre, hűtésre optimalizált klímákkal (hűtő-fűtő klímák) és multi split rendszerekkel is.

Kérj személyre szabott ajánlatot klíma szerelésre vagy írj az info@powerie.hu email címre.

Tájékozódj klíma szereléssel, a klíma működésével és egyéb fontos kérdésekkel kapcsolatban blogbejegyzéseinkben.

Rendezés:

Oldalfali split klíma szett

Az oldalfali split klíma szettek a legszokványosabb klímák, amiket lakossági környezetben a legtöbbet láthatunk. Itt az egyik különlegesség, hogy ezek mono split klímák, mivel egy darab klíma kültéri egységhez egy darab klíma beltéri egység kapcsolódik. Az oldalfali kifejezést másképp szokták magas oldalfali klímának is nevezni, mivel adott felfelületnek a felső részére szokták helyezni. Klíma szerelés esetében ezek a legegyszerűbb és leggyorsabbak. Amennyiben nincsen semmilyen komplikáció néhány óra alatt szokták kivitelezni. A szettek között megtalálhatók a design klímák, olcsó klímák, közép és prémium kategóriás berendezések, valamint hűtő-fűtő, azaz fűtésre optimalizált klímák is.

Multi split klíma kültéri egység és oldalfali multi beltéri egység

A multi split klíma, ahogy a neve is sugallja azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez több multi beltéri egységet is tudunk csatlakoztatni. Létezik olyan, hogy multi split klíma 2 beltéri egységgel, 3 beltéri egységgel, egészen addig, hogy egy kültéri egységhez akár 5 beltéri egységet is tudunk csatlakoztatni. Ezek a legnépszerűbb multi split variációk. Van lehetőség több beltéri egység csatlakoztatására is egy kültéri egységhez, de az ilyen konstrukciók és modellek ritkábbak. Ebben a konstrukcióban további előny, hogy egy kültéri egységhez több különböző beltéri egységet is tudunk választani akár teljesítményben, akár kivitelben.

Kazettás klíma

Kazettás klímákat irodaházakban, éttermekben és hotelekben szoktak alkalmazni. Nagyon ritka, hogy kazettás klímát telepítsen valaki otthon. Ehhez álmennyezetre van szükségünk, nagyjából 50-70 cm-re. Előnye, hogy jobb a légeloszlás azt adott helyiségben és csökkentett huzathatással működik. Belőlük megtalálható a mono split klíma, valamint a multi split klíma kivitel. 

Légcsatornázható klíma

Ez szintén mono split vagy multi split kivitelben érhető el. Van egy beltéri és egy kültéri egység. Ehhez továbbá szükség van szintén álmennyezetre vagy padlástérre - ahol a légcsatornát el tudjuk vezetni - vagy építkezés során szükséges kialakítani a légcsatornát, ami összeköti a klíma kültéri és a beltéri egységet.

Mennyezeti-parapet klíma

A parapet szó azt jelentése mellmagasságig érő falazott korlát. A klímák világában ezt úgy értjük, hogy az ablaktokok magasságáig elhelyezett klímák a parapet klímák, ezek lényegében olyanok, mint a radiátorok. Sokszor használják őket fűtésre, mivel a padlóra tudják fújni a meleg levegőt és mivel a meleg levegő felfelé száll ezért hatékonyabb hőeloszlás a fűtési időszakban. Megtalálhatók mono és multi kivitelben is. Ezeket a klímák a mennyezetre is lehet helyezni. A parapet klímákat általában akkor szokták alkalmazni, ha valamilyen okból kifolyólag nem lehet oldalfali split klímákat felszerelni: nincs hely vagy nem megfelelő minőségű a falazat.

Konzol klíma

A konzol klímákat másnévan lábonálló vagy padlóra állítható klímának is szokták hívni. Mind hűtésre és mind fűtésre szokták használni előszeretettel, mivel két fajta levegőkifúvási mód is van rajtuk. Az egyik, hogy a klíma beltéri egységének az alján keresztül a padlóra fújja a meleg levegőt, ezáltal biztosítva a jobb légeloszlást, valamint a klíma tetején pedig a hideg levegőt felfelé tudja fújni, így elérhető a csökkentett huzathatás. Előnyük, hogy helytakarékosak, valamit akkor érdemes őket használni szintén, ha a falra valamiért nem tehetünk oldalfali split klíma beltéri egységet.

Mobil klíma

A mobil klímákat a sokan nem szeretik, mivel nem egy hatékony berendezés. Hangos, nagyon hideg levegőt fúj, valamint a cső kivezetését is sokszor nehéz megoldani. Azonban fontos tudni, hogy sokszor sajnos nincs lehetőség a legnépszerűbb oldalfali split klímát felrakni, mert vagy nincs lehetőség a kültéri egység elhelyezésére vagy albérletben vagyunk vagy az anyagiak miatt nem engedhetjük meg magunknak. Ettől függetlenül szeretnénk valamivel hűvösebbet otthonra a nyári 40 °C-ban és ilyenkor lehet a legjobb megoldás a mobil klíma. A mobil klíma ára alacsonyabb, mint az oldalfali split klíma szettekké és nem igényel klímaszerelést. 

Oszlop klíma

Az oszlop klímák használata nem a legelterjedtebb, de annál hatékonyabb tud lenni bizonyos körülmények között. Sokszor alkalmazzák koncerteken sátrakban, boltokban, ahol megtörtént a felújítás, de nem telepítettek klímát vagy elromlott a klíma berendezés és gyorsan kell egy hatékony és nagy teljesítményű hűtési megoldás. Szintén split rendszerek egy kültéri és egy beltéri egységgel. Nagy teljesítményük lehetővé teszi a nagy területek hűtését.

Milyen klímát vegyek?

Számos kategória és márka van, ezért teljesen jogosan felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miylen klímát vegyünk? Először is azt kelle eldöntenünk, hogy hűtő vagy hűtő-fűtő klímát szeretnénk? Ha szeretnénk fűtésre is használni a klímát, akkor mint kiegészítő fűtés vagy teljesértékű fűtés? Hány helyiséget szeretnénk klimatizálni? Mekkorák ezek a helyiségek? Az adott ingatlan megfelelően le van szigetelve? Szeretnénk-e hogy legyen benne Wi-Fi? Valamilyen különleges szűrő? Legyen szuper csendes klíma? Legyen olcsó klíma vagy bizonyos extra tulajdonságokért cserébe hajlandók vagyunk többet fizetni? Van márkaprefernciánk? Szerenénk, hogy design klíma legyen? Renegeteg kérdés merülhet fel bennünk. Először mindenféleképpen érdemes blogbejegyzéseken kersztül tájékozódni és beszélni a megfelelő szakemberekkel, éppen ezért a Powerie csapata mindig nyitott a tájékoztató jellegű levelezésekre, telefonbeszélgetésekre és tanácsadásra.