Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Oldalfali split klíma szettek

Az oldalfali split klíma szettek egy beltéri és egy kültéri egységből állnak. Változatos teljesítménnyel és különleges funkciókkal rendelkeznek egytől-egyig. Számos klíma optimalizálva van fűtésre is, beépített Wi-Fi funkcióval és elegáns megjelenésével otthona ékkövévé válhat könnyedén és partnere lesz hidegben-melegben.

Kérj személyre szabott ajánlatot klíma szerelésre vagy írj az info@powerie.hu email címre.

Tájékozódj klíma szereléssel, a klíma működésével és egyéb fontos kérdésekkel kapcsolatban blogbejegyzéseinkben.

Rendezés:

Oldalfali split klíma szett

Az oldalfali split klíma szettek a legnépszerűbb klímák, amiket lakossági környezetben a legtöbbet láthatunk. Ebben a kategóriában mono split klíma szetteket találsz, ami azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez egy beltéri egység tartozik.

Klímaszerelés

Klímaszerelés tekintetében ezek a legegyszerűbb berendezések. Meglévő lakás vagy családi ház esetében a klímaszerelés a kültéri és beltéri egység összekötését jelenti és általában kábelcsatornában szokták ezt kivitelezni. Van lehetőség a csövek falba történő süllyesztésére is. Klímaszerelés árak áttekintése és egyedi, személyre szabott ajánlatkérés az egyik első lépése a klímavásárlásnak.

Milyen klímát vegyek? Legfontosabb kérdések klímavásárlás előtt

Klíma vásárlás előtt állsz és nem tudod milyen klímát vegyél? Először is azt kell eldöntenünk, hogy hűtő vagy hűtő-fűtő klímát szeretnénk? Általánosságban megjegyezhető, hogy klíma fűtés az átmeneti időszakban nagyjából bármelyik berendezéssel megvalósítható, hidegebb éjszakákon. Ha szeretnénk fűtésre is használni a klímát, akkor mint kiegészítő fűtés gázfűtés mellé vagy teljesértékű fűtésként használnánk a teljes ingatlanban? Hány helyiséget szeretnénk klimatizálni? Mekkorák ezek a helyiségek? Az adott ingatlan megfelelően le van szigetelve? Szeretnénk-e hogy legyen benne Wi-Fi? Valamilyen különleges szűrő, amely kiszűri a levegőben található port és egyéb mikroorganizmusokat? Legyen szuper csendes klíma? Legyen olcsó klíma vagy bizonyos extra tulajdonságokért cserébe hajlandók vagyunk többet fizetni, esetleg szeretnénk prémium japán minőséget? Van márkapreferenciánk? Gree klíma? Syen klíma? Fisher klíma? Daikin klíma? A lehetőségek tárháza nagyon nagy. Szeretnénk, hogy design klíma legyen és lakásunk ékköve legyen, ne csak egy fehér elem? Rengeteg kérdés merülhet fel bennünk. A Powerie Csapat fontosnak tartja a teljességet és a márkafüggetlenséget, ezért az olcsó klímáktól a prémium minőségű klímákig minden kategóriával foglalkozunk. Fontos a vásárlói tudatosság is a klíma vásárlás során, ezért nagyon sok különböző témájú részletes blogbejegyzést készítünk. A klíma termék oldalon legjobb tudásunkhoz mérten igyekeztünk részletesen feltünteni a legfőbb tulajdonságait és paramétereit az adott klímának, hogy a vásárlói tudatosság érvényesülhessen. Továbbá a tájékozódás mellett érdemes tapasztalt szakemberekkel beszélni, éppen ezért a Powerie csapata mindig nyitott a tájékoztató jellegű levelezésekre, telefonbeszélgetésekre és tanácsadásra.

Néhány fontos tulajdonság, amelyekkel az oldalfali split klíma szettek rendelkeznek és érdemes tudni róla:

 • Csendes üzemmód vagy éjszakai üzemód, ami lehetővé teszi, hogy éjszaka se zavarjon minket a klíma berendezés zajszintje.

 • Wi-Fi vezérlés: A legújabb klíma berendezések már mind rendelkeznek beépített Wi-Fi-vel, ami lehetővé teszi, hogy egy applikáción keresztül a telefonon be tudjuk állítani a hőmérsékletet, a fújás erősségét, a lamella állásokat stb.

 • 8°C-os temperálás: Téli időszakban nagyon fontos, hogy a vizes rendszerek ne fagyjanak be. Erre szolgál a klíma 8 °C-os temperálási funkciója, ami folyamatosan, alacsony energiaigénnyel képes ezt tartani abban az esetben, ha hosszabb ideig nem használjuk az adott ingatlant!

 • H-tarifa: A legtöbb klíma berendezésre igényelhető H-tarifa. Ezt az egyetemes szolgáltatónál kell igényelni, ami területenként változik. H-tarifás mérőórára köthető, így október 15. és április 15. között akár féláron vételezhető az elektromos áram a klímához.

 • 3D légáram: A klíma beltéri egységében található légterelő elemek, mind vízszintes, mind függőleges irányba könnyen állíthatók. Ezzel el tudjuk érni az adott helyiség egyenletes hűtését. Ez a funkció szintén nagyon sok klímában megtalálható már az extra kényelem miatt.

 • Távirányítóba integrált hőmérő (I FEEL): A klíma távirányítójába van egy beépített hőmérsékletérzékelő. Ez azért hasznos, mert a távirányított csak el kell helyeznünk a szoba azon pontján, ahol szeretnénk elérni a kívánt hőmérsékletet. Ehhez automata üzemmódba kell állítani a klímát és máris teszi a dolgát! Ezzel a funkcióval növelhetjük a komfortérzetet és még jobban magunkra tudjuk szabni a otthoni hőmérsékletet. 

 • Téliesített klíma: A téliesített klímákat bátran lehet alkalmazni mínusz fokokban, viszont nem minden esetben rendelkeznek a legjobb fűtési hatékonysági fokkal (SCOP), de megtalálható bennük a kompresszor karterfűtés és a csepptálca fűtés is. A téliesített klímákra szokták azt mondani, hogy -20 ~ -22 °C-ig lehet velük fűteni (bár nem mindig a leghatékonyabban), valamint ahogy egyre hidegebb van a fűtési hatékonysági fokuk is romlik.

 • A fűtésre optimalizált klímákkal már sok esetben -30 ~ -35 °C-ig is lehet fűteni, mivel nagy fűtési hatékonysággal rendelkeznek és megtalálható bennük a téli működéshez elengedhetetlen kompresszor karterfűtés és csepptálca fűtés. Továbbá ezen berendezések -20 ~ -25 °C-ig képesek sok esetben tartani a névleges teljesítményüket.

Mekkora teljesítményű klíma kell, mekkora teljesítményű klímát vegyek?

Erre a kérdésre nagyon sok nagyon különböző választ kaphatunk a szakemberektől. Amennyiben nagyon pontosan szeretnénk lenni, akkor érdemes elvégeztetni egy hőszükségletszámítást, hogy mekkora a hővesztesége az adott ingatlannak. Ez alapján pontosan meghatározható a teljesítmény, amire szükségünk van, hogy a veszteséget tudjuk pótolni. Ezt mind téli, mind a nyári időszakra meg lehet határozni. Ehhez először is azt kell tisztázni, hogy hány fokot szeretnénk a szobában a klíma működésével elérni, hány darab hőtermelő berendezés (hűtő, számítógép stb) van a helyiségben és átlagban hányan tartózkodnak benne és milyen szigetelésű az ingatlan, milyen típusúak az ablakok. Ezek alapján már egy program segíségével ki lehet számolni ezen értékeket. Emellett, azonban elmondható, hogy amennyiben az ingatlan szigetelve van, általános ökölszabályok alapján meghatározható az adott helyiség alapterületével, hogy mekkora teljesíményű klímára van szükségünk:

 • 2,5 kW-os klíma berendezés 10-28 m2-es helyiséget képes lehűteni

 • 3,5 kW-os légkondíciónáló már 30-45 m2-t

 • A következő szint az 4-5 kW-os klíma, amellyel már a nagyobb helyiségeket, 45-60 négyzetmétert is hűthetünk.

 • A 6-7 kW-os klímák a következő lépcsők mellyekel már 60-90 négyzetméter alapterületű helyiségeket lehet hűteni, azonban ilyenkor a megfelelő levegőelosztás érdekében érdemes lehet sokszor elgondolkodni a két kisebb teljesítményű gépen akár.