Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Oldalfali multi beltéri egység

A klíma oldalfali multi beltéri egységek márkán belül széles körben párosoíthatók a multi split klíma kültéri egységekkel, így egy kültéri egységhez több különböző típusú és teljesítményű oldalfali multi split beltéri egység is csatlakoztatható annak függvényében, hogy az adott helyiségbe milyen tulajdonságokkal rendelkező klíma beltéri egységet szeretnénk.


KÉRJ SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATOT KLÍMA SZERELÉSRE VAGY ÍRJ AZ INFO@POWERIE.HU EMAIL CÍMRE.


Tájékozódj klíma szereléssel, a klíma működésével és egyéb fontos kérdésekkel kapcsolatban blogbejegyzéseinkben.

Rendezés:

Oldalfali multi split klíma beltéri egység

Az oldalfali split klíma a legnépszerűbb típus lakossági szinten. A beltéri egység önmagában nem hasznosítható, kell hozzá egy multi split klíma kültéri egység is. Az első kérdés az az, hogy hány darab szobát szeretnék klimatizálni, szeretnék-e fűteni is a klímával vagy csak hűteni. A következő kérdés, hogy mekkora teljesítményű beltéri egységekre van szükségem, mert ha megvan, hogy hány darab és mekkora teljesítmény klíma beltéri egységre van szükségem, akkor tudok hozzá választani típust és klíma kültéri egységet is.

Mekkora teljesítményű klíma kell, mekkora teljesítményű klímát vegyek?

Nagy általánosságban elmondható, hogy amennyiben az ingatlan viszonylag jól szigetelve van, általános szabályok alapján megállapítható, hogy az adott helyiség alapterületére mekkora teljesítményű klímára van szükségünk:

  • 2,5 kW-os klíma berendezés 10-28 m2-es helyiséget képes lehűteni

  • 3,5 kW-os légkondíciónáló már 30-45 m2-t

  • A következő szint az 4-5 kW-os klíma, amellyel már a nagyobb helyiségeket, 45-60 négyzetmétert is hűthetünk.

  • A 6-7 kW-os klímák a következő lépcsők melyekkel már 60-90 négyzetméter alapterületű helyiségeket lehet hűteni, azonban ilyenkor a megfelelő levegőelosztás érdekében érdemes lehet sokszor elgondolkodni a két kisebb teljesítményű gépen akár.

Amennyiben meghatároztuk, hogy mekkora teljesítményű klíma beltéri egységekre van szükségünk vagy a gyártó multi split klíma kombinációs táblázata alapján meg tudjuk határozni a kültéri egység teljesítményét is vagy kérjük szakemberek segítségét.

Ha fűtésre is szeretném használni a multi split klímát, akkor mi alapján válasszak?

Ha szeretném fűtésre is használni a multi split klímát, akkor fontos, hogy a kültéri egység is téliesített legyen (fűtésre optimalizált kültéri egység nincsen). Beltéri egység esetén is fontos figyelembe venni, hogy mekkora a hőcserélő felülete, mert akkor hatékonyabban képes ellátni a fűtési feladatot. Ezt onnan tudjuk megállapítani, hogy a beltéri egység egy téliesített mono split klíma szett beltéri egysége. Például fűtésre jó választás lehet mind a Gree multi kültéri, mint az AUX kültéri egysége, mivel téliesítettek, így a mínuszokban is képes lesz megfelelően üzemelni. Beltéri egységek esetén az AUX-nál könnyű a választás, mert az AUX Delta 2 beltéri egységét lehet választani, míg a Gree esetén nagyobb a választék. Itt érdemesebb a Comfort X beltéri egységét választani a Pulse-szal szemben.