Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Klímát vásárolnál? Hőszivattyún gondolkozol? Napelemes rendszert szeretnél telepíteni? Korszerűsítenéd a fűtési rendszered?

A Powerie Energetikai Blogja igyekszik segítséget nyújtani az energetikai berendezések megismerésében és kiválasztásában. Ilyen kérdések például, hogy hogyan működik a klíma? És a hőszivattyú? Mire jó a hővisszanyerős szellőztetés? Lehet-e klímával fűteni? Hogyan méretezzünk és mi alapján válasszunk klímát, hőszivattyút? Mi az a H és GEO tarifa, mikor lehet őket használni? Mi az az inverter? A blog írásai mérnökök és szakemberek tollából származnak!

Látogass el blogunkra, olvass és kérdezz az info@powerie.hu email címen. 

Fisher klíma vélemények

Fisher klíma vélemények

2022. 11. 03. 12:18:00 Powerie Csapat

A Fisher klíma nem egy gyártó, hanem egy márka. Több különböző klíma belsővel rendelkezett az elmúlt évek alatt és mindig a legjobb ár-érték minőséget keresik, hogy megfizethető áron tudjanak klímát biztosítani az ügyfél számára. Az egyik legnagyobb magyarországi nagykereskedő saját márkája, ezért a szervíz és alkatrészellátottság páratlan. 

AUX klíma vélemények

AUX klíma vélemények

2022. 05. 27. 10:33:00 Powerie Csapat

Az AUX klíma pár éve érkezett meg hazánkba hivatalosan a Rotovill által, ami egy nagy múltú pécsi cég. Rendelkezik hűtésre és fűtésre optimalizált gépekkel, valamint design klímával is. 

Fűtési költségek, a nagy összehasonlítás

Fűtési költségek, a nagy összehasonlítás

2022. 05. 13. 00:00:00 Powerie Csapat

Mindenki, aki felújításban vagy építkezésben gondolkozik találkozott már azzal a dilemmával, hogy vajon milyen fűtési rendszer lenne a neki legideálisabb. Hőszivattyú, infrafűtés vagy kondenzációs kazán? Esetleg fűtésre optimalizált klíma? Mai blogunk ugyan a fűtési rendszerek összehasonlítását tartalmazza, azonban fontos kiemelni, hogy nagyon-nagyon sok megkötéssel és alapvetéssel együtt. Miért kell megint ilyen bonyolultan leírni egy ilyen probléma megoldását? Bízunk benne, hogy ha végig olvastad, akkor már te is érteni fogod!

Légkondi okozta betegségek

Légkondi okozta betegségek

2022. 05. 01. 18:32:18 Powerie Csapat

A klíma szezon beköszöntével egyre gyakrabban kapcsoljuk be klímánkat. Talán nem is sejtenénk, hogy nem megfelelő használat esetén talán még több kárt is okozhatunk vele, mint amennyire kellemes a hűvös lakásba betérni egy forró nyári napon.

Klíma tisztítás és karbantartás

Klíma tisztítás és karbantartás

2022. 04. 09. 20:59:03 Powerie Csapat

A tavasz beköszöntével újra elkezdett melegedni az időjárás. A legtöbb embernek csak olyankor jut eszébe a éves klímatisztítás, amikor már szeretnék rendszeresen használni készüléküket. Érdemes előre gondolkozni, hiszen a szakembereknél már nyár elején is hosszú lehet a várakozási idő.

Miért fontos a szűrő a klímaberendezésekben?

Miért fontos a szűrő a klímaberendezésekben?

2022. 03. 28. 19:28:34 Powerie Csapat

Talán a tény, hogy a levegő szennyezőanyag tartalma mennyire magas senki számára sem újdonság. Manapság senki számára sem ismeretlen fogalom a légszennyezettség, és annak káros hatásai. Mit tehetünk mégis otthonunkban a tisztább levegő érdekében?

Megéri-e passzívházat építeni?

Megéri-e passzívházat építeni?

2022. 03. 10. 16:06:50 Powerie Csapat

A világ első passzívháza 1990-ben épült meg. Azóta már csaknem több, mint 45.000 épület szerezte meg a német rendszerű minősítést szerte Európában. Magyarországon egy Szadán épült családi ház szerezhette meg az első passzívház minősítést. Azóta már legalább 26 azonos besorolású lakóépületet húztak fel hazánkban is.

Infrafűtés a mindennapokban

Infrafűtés a mindennapokban

2022. 03. 01. 22:44:44 Powerie Csapat

Infrapanelek, fűtőfóliák, vagyis az infrasugárzáson alapuló fűtési módszerek. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ezért nem csoda, hogy egyre népszerűbbek. Kedvező áruk és hatékonyságuk mellett egészségügyi hatásaik sem elhanyagolhatók.

Gree klíma vélemények

Gree klíma vélemények

2022. 02. 17. 19:52:00 Powerie Csapat

A Gree mind hazánkban, mind pedig a világon piacvezető kínai klímagyártó. Ezt széles termékpalettájukkal (belépő szintű klímák, fűtésre optimalizált klímák, desing klímák, multi split klímák stb), kedvező áraikkal, és hazánkban jelenleg 10 éves kiterjesztett garancia lehetőséggel érték el.

TCL klíma vélemény

TCL klíma vélemény

2022. 02. 17. 19:17:00 Powerie Csapat

TCL klímát ajánlatott a szerelő vagy láttad az interneten, hogy olcsó, de nem ismered? Jelen bejegyzésünkben összeszedtünk pár hasznos infót a TCL márkáról és klímáról, valamint szerelői és felhasználói véleményeket.

Cascade klíma vélemények

Cascade klíma vélemények

2022. 02. 17. 15:05:00 Powerie Csapat

A Cascade klíma egy tökéletes ár-érték arányú, középkategóriás klíma berendezés. A gyártó 5 év garanciát kínál és a mai legmodernebb R32-es hűtőközeg található meg benne. Jelen bejegyzésünkben szeretnénk kiemelni pár tulajdonságát, valamint felhasználó véleményeket gyűjtöttünk össze a Cascade klímákról.

Klíma fűtés vagy elektromos fűtőpanel?

Klíma fűtés vagy elektromos fűtőpanel?

2022. 01. 14. 15:47:00 Powerie Csapat

Amennyiben fűtéskorszerűsítésen gondolkodunk számos lehetőségünk van. Klíma, hőszivattyú, modern kondenzációs gázkazán, elektKromos fűtőpanel, infra panel, elektromos padlófűtés és még sorolhatnánk a kombinációkat. Jelen írásunkban talán a két legnépszerűbb típust szeretnénk összevetni röviden, hogy melyik miért éri meg. Természetesen ez a bejegyzés csak támpontot ad, a részletes, egyedi lehetőségek miatt, írj bátran az info@powerie.hu email címre.