Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Klímát vásárolnál? Hőszivattyún gondolkozol? Napelemes rendszert szeretnél telepíteni? Korszerűsítenéd a fűtési rendszered?

A Powerie Energetikai Blogja igyekszik segítséget nyújtani az energetikai berendezések megismerésében és kiválasztásában. Ilyen kérdések például, hogy hogyan működik a klíma? És a hőszivattyú? Mire jó a hővisszanyerős szellőztetés? Lehet-e klímával fűteni? Hogyan méretezzünk és mi alapján válasszunk klímát, hőszivattyút? Mi az a H és GEO tarifa, mikor lehet őket használni? Mi az az inverter? A blog írásai mérnökök és szakemberek tollából származnak!

Látogass el blogunkra, olvass és kérdezz az info@powerie.hu email címen. 

Minden, amit a VRF-rendszerekről tudni akartál

Minden, amit a VRF-rendszerekről tudni akartál

2023. 12. 13. 15:01:18

Az üzemi környezetben használt hűtő-, és fűtőrendszerek esetén érthetően jóval magasabb teljesítményre és hatásfokra, ám emellett gazdaságos megoldásokra van szükség. Egy VRF rendszer mindezt egyidejűleg képes biztosítani, ezáltal kiváló alternatívát nyújt a klimatizálás ezen speciális igényeire.

Nézzük meg, hogyan épül fel, és mitől működik ilyen hatékonyan a VRF rendszer!

Mi az a fan-coil és hogyan veheted hasznát?

Mi az a fan-coil és hogyan veheted hasznát?

2023. 10. 08. 09:37:00 Powerie Csapat

Bár a fan-coil fogalma sokak számára ismerősen cseng, ám annak felépítésével, és működésével már kevesebben vannak tisztában.

Mivel ez a fűtésre és hűtésre is egyaránt alkalmas berendezés igen hasznos társunk lehet a mindennapokban, így érdemes vele közelebbről is megismerkedni.

Lássuk tehát a fan-coil-lal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat!

Hőszivattyú karbantartás

Hőszivattyú karbantartás

2023. 09. 19. 07:57:00 Powerie Csapat

Bár egy hőszivattyú telepítése kiváló befektetés, amennyiben költség,- és energiahatékonyan szeretnénk biztosítani otthonunk hűtését, fűtését, vagy használati melegvíz előállítását, ám annak érdekében, hogy a beruházás hosszútávon is hatékonyan segítse céljainkat, elengedhetetlen, hogy a hőszivattyú karbantartásáról is rendszeresen gondoskodjunk.

Cikkünkben az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze. Olvass tovább és tudj meg mindent a hőszivattyú karbantartásáról!

A legjobb hőszivattyúk

A legjobb hőszivattyúk

2023. 08. 23. 08:26:00 Powerie Csapat

A hőszivattyú rendszerek nem véletlenül válnak egyre népszerűbbé: a környezetbarát energetikai berendezések költség,- és energiahatékonyan képesek ellátni az otthonunk fűtését, hűtését, vagy fedezni annak használati melegvíz (HMV) igényét.

Klíma garancia - a nagy összefoglaló

Klíma garancia - a nagy összefoglaló

2023. 08. 07. 15:41:00 Powerie Csapat

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fellelhető információt, amit a klíma garanciáról tudni érdemes. Felsoroljuk a legnépszerűbb gyártót és a garancia hosszát, feltételeit. Szó lesz arról is, hogy miért fontos például a rendszeres klíma karbantartás és tisztítása.

A hőszivattyú fogyasztása és költségei - Minden, amit tudni akartál

A hőszivattyú fogyasztása és költségei - Minden, amit tudni akartál

2023. 08. 10. 11:27:00 Powerie Csapat

A hőszivattyús rendszerek a megújuló, környezetbarát energiaforrások közé tartoznak, amelyek jól kombinálhatók napelemekkel is, illetve kiválóan alkalmasak arra, hogy a háztartásunkat fenntarthatóbbá, egyszersmind olcsóbbá tegyék. De mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú? Hogyan befolyásolja a hőszivattyú a villanyszámlánkat? Olvass tovább és minden kérdésedre választ fogsz kapni!

Írásunk bevezetőjében röviden bemutatjuk ezt az eszközt, majd rátérünk a hőszivattyú fogyasztása körüli kérdésekre, végül pedig megismertetjük direkt és járulékos előnyeit is ennek az eszköznek - elmagyarázzuk azt is, hogy miképp tudunk vele pénzt spórolni hosszú távon.

A klíma elhelyezése: minden, amit tudni érdemes

A klíma elhelyezése: minden, amit tudni érdemes

2023. 07. 18. 12:13:00

A klímarendszerek szerepe egyre inkább felértékelődik, ahogyan az egymást követő hőhullámok elérik városainkat, munkahelyeinket, lakásainkat.

Egyre többen döntenek úgy, hogy komfortérzetük és egészségük védelme érdekében klímát telepítenek otthonaikba. De mi a klíma elhelyezésének megfelelő módja és mire érdemes ügyelnünk a tervezésnél, ha kültéri és beltéri klímát szeretnénk telepíteni?

Ezekre a kérdésekre keresünk most kimerítő válaszokat!

Panasonic klíma vélemény

Panasonic klíma vélemény

2023. 06. 14. 16:14:09

Panasonic klíma hazánkban is az egyik legnépszerűbb prémium japán klíma márka. Palettáján egészen az alap belépő szinttől a prémim fűtésre optimalizált gépekig bármit megtalálunk. Kifejezetten fontos számukra az egészség és tiszta levegő, ezért fejlesztették ki a nanoeX generátort, ami az egyik leghatékonyabb levegőtisztító kiegészítő, ami klímában megtalálható.

Mobil klíma vélemények

Mobil klíma vélemények

2023. 06. 14. 15:21:25

Mikor és miért válasszunk vagy ne válasszunk mobil klímát? Nincs elég megtakarításom egy rendes oldalfali split klímára? Albérletben lakom és nem engedi a főbérlő? Nincs lehetőségem a kültéri egység(ek) elhelyezésére? Ha ezen esetek közül valamelyik fennáll vagy, akár csak az egyik, akkor már érdemes elgondolkodni a mobil klímán. További előnyei, hogy a mobil klíma olcsó vagyis olcsóbb, mint a hagyományos klímák és szerelőre sincs szükségünk a beüzemeléséhez.

Polar klíma vélemények

Polar klíma vélemények

2023. 06. 14. 15:01:01

A Polar klíma néhány éve jelent meg a klíma piacon itthon. Jelmondatuk a "Végre egy klíma, ami pont Önnek készül!". Termékpalettájuk folyamatosan változik, bővül és igyekeznek a leginkább a felhasználóra alakítani gépekiet.

Daikin klíma vélemények

Daikin klíma vélemények

2023. 06. 14. 14:03:07

A Daikin klíma az egyik piacvezető prémium japán klíma gyártó, akinek számos különböző gép van a legmodernebb technológiákkal.

Midea klíma vélemények

Midea klíma vélemények

2023. 06. 13. 11:49:42

A Midea márka az egyik legismertebb középkategóriás gép ma Magyarországon. Jelenleg a legújabb 2021 és 2022-es modelljei elérhetők, amelyek között van több téliesített hűtő-fűtő kivitel, fűtésre optimalizált, valamint friss levegő befúvásos gép is.