Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olcsó klíma

Az olcsó klímák iránti kereslet - érthető okokból - továbbra is töretlen, ám fontos, hogy ár ne menjen a minőség és a megbízhatóság rovására. Mi mindenre szükséges ennek érdekében odafigyelni? Segítünk!


KÉRJ SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATOT KLÍMA SZERELÉSRE VAGY ÍRJ AZ INFO@POWERIE.HU EMAIL CÍMRE.


Tájékozódj klíma szereléssel, a klíma működésével és egyéb fontos kérdésekkel kapcsolatban blogbejegyzéseinkben.

Rendezés:

Olcsó klíma a megbízhatóság és kényelem szolgálatában? Igen!

Egy klímaberendezés telepítése nem csupán a mindennapokat teszi komfortosabbá, hanem hosszútávon akár az energiafelhasználásunkat, valamint az ezzel járó költségeket is csökkentheti. A legtöbb háztartás számára azonban egy klíma vásárlása, valamint annak telepítése még mindig jelentős kiadást jelent, melyet az optimális beruházás érdekében érdemes több tényező mentén is alaposan átgondolni.

Szerencsére ma már olyan, abszolút megfizethető eszközök és konstrukciók érhetők el, melyekkel nem szükséges kompromisszumot kötni az olcsó klímák és a hatékony berendezések között, így a Powerie termékválasztékában is megtalálhatók azok a modellek, melyek a kedvező áruk ellenére megbízható társak lehetnek a mindennapokban.

Cikkünkben felsoroljuk azokat a főbb szempontokat, amelyekre egy olcsóbb klíma vásárlása esetén is mindenképp célszerű odafigyelni, továbbá összegyűjtöttünk néhány olyan modellt is, melyek eleget tesznek ezeknek a feltételeknek és hosszú évekig szolgálhatják a kényelmünket.

 

 Az olcsó klíma előnyei

Az olcsó klímaberendezések legfőbb pozitívuma természetesen az, hogy megfizethető megoldást és elérhető alternatívát nyújtanak lakóingatlanunk, vagy akár munkahelyünk, irodánk hűtésére, valamint a beltéri levegő minőségének javítására. Az egyre melegebbé és elviselhetetlenebbé váló nyári hónapokban ma már szinte elengedhetetlen, hogy a megfelelő hűtésről gondoskodjunk, emellett pedig arról sem szabad elfeledkezni, hogy számos modellben már olyan speciális szűrők is megtalálhatók, melyek csökkentik a por és a különböző allergének szintjét az adott helyiség levegőjében.

Szerencsére ezeket az előnyöket ma már kisebb ráfordítás mellett, olcsó klímával is maradéktalanul élvezhetjük, így szakszerű és megfelelő eszközválasztással nem kell döntenünk a maximális komfort és az irreálisan magas árak között.

Az olcsó klímák vásárlásának főbb szempontjai

Mivel a klímával kapcsolatos költségeknek csak egy részét képezi az eszköz ára, így az összességében is gazdaságos beruházás érdekében érdemes emellett néhány további, fontos támpontot is mérlegelni. Vegyük szemügyre ezeket.

A klíma fogyasztása

Mivel a folyamatos üzemeltetés is rendszeres költségeket generál, így a vételár mellett ugyanannyira fontos a berendezés fogyasztására, energiahatékonyságára is figyelemmel lenni. Az elsőre talán némileg drágábbnak tűnő gép az üzemeltetéssel járó kiadások miatt akár már rövidebb távon is bőven megtérülhet. Az A+ , valamint az A++ energiaosztályba tartozó klímák például kedvező áramfogyasztással bírnak a működésük során.

A klíma karbantartása

Bizonyos modellek esetén már léteznek olyan konstrukciók, melyekkel akár 10 év kiterjesztett garanciára is jogosultak lehetünk (Gree, Fujitsu, AUX). Ennek sok esetben feltétele a meghatározott időközönként, rendszeresen elvégzett szakszerű karbantartás. A vásárlás során tehát azt is célszerű megfontolni, hogy mennyit engedünk egy esetlegesen hosszabb garanciális időszakból, a kedvezőbb vételár ellenében.

A rendszeres ellenőrzés, tisztítás és karbantartás az olcsó, extra garanciális időszakkal nem rendelkező gépek esetén is kiemelten fontos, hiszen ennek elhanyagolása nem csak az egészségünket veszélyeztetheti, hanem akár a berendezés meghibásodását, idő előtti elhasználódását is előidézheti.

Gyakori kérdés, hogy ​elvégezhető-e házilag is a klíma tisztítása? Nos, bizonyos mértékig igen, ám ez nem minden esetben ajánlott. A szűrőket például a hűtési-fűtési időszakban érdemes néhány hetente házilag elmosni, fontos azonban tudni, hogy ez nem ér fel a szakember által végzett, alapos tisztítással. A Powerie-nél természetesen az ezzel kapcsolatos további kérdésekre is készséggel válaszolunk!

Zajszint

Lehet, hogy egy elsőre kedvező árunak tűnő klíma kecsegtetőnek tűnik számunkra, ám az használat közben olyan zajkibocsátással járhat, ami zavaró lehet, különösen, ha például azt hálószobába szeretnénk telepíteni. Az olcsó klímák esetén is érdemes tehát a kiszemelt típus zajszintjére figyelni a döntés során. Jó hír, hogy már az olcsó klímáink között is elérhetők olyan modellek, melyek akár extra csendes  üzemmóddal működnek.

Beépített Wi-Fi

Bár elsőre talán luxus elvárásnak tűnhet, ha az eszközbe épített Wi-Fi funkciót szeretnénk, ám szerencsére ez ma már számtalan olcsó klímában is alaptartozék. Ezzel a remek funkcióval ráadásul szintén rengeteg költséget spórolhatunk, hiszen így a klímánk akár távolról is vezérelhető lesz, és annak megfelelően tudjuk majd szabályozni az adott ingatlan hőmérsékletét, hogy mikor, mennyit tartózkodunk ott, előre beállítva a paramétereket és a hőmérsékleti igényeket.

Különösen hasznos ez a klímával történő fűtés esetén, mivel egy adott helység felmelegítése jóval időigényesebb, mint annak lehűtése.

Mobil klímák előnyben?

Sokak számára optimális megoldásnak tűnhetnek a mobil klímák, hiszen vételáruk kifejezetten kedvezőnek tűnik, ráadásul telepítésükhöz nincsen szükség klímaszerelő szakemberre sem. Ez azonban nem teljesen helytálló.  Sajnos ezeknek a készülékeknek nagy hátránya, hogy meglehetősen zajosak, ezen kívül fogyasztásuk sem túl kedvező a jellemzően kis energiahatékonyságuk miatt, melynek költségei ugyanúgy megjelennek majd az üzemeltetéssel járó kiadásokban. Emellett a garanciális ügyintézés sem mindig gördülékeny, nem beszélve az esetlegesen szükséges alkatrész utánpótlás problémáiról. A mobil klímákat ezért mi kizárólag olyan helyekre javasoljuk, ahol a hagyományos klímaberendezés telepítése valamilyen oknál fogva nem megoldható, vagy csak eseti, nem mindennapos használatra tervezik azt igénybe venni.

Energiahatékonyság és költségmegtakarítás

Összességében elmondható, hogy ha megfelelő modellt választunk, az olcsó klímák hosszútávon is gazdaságosak lehetnek, ugyanis a kedvező árú, ám ennek ellenére energiatakarékos gépek lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak, ami a számláinkban is jelentkezik majd.

 Annak meghatározásához, hogy egy adott otthonba milyen berendezés a megfelelő, mindenképp javasolt szakszerű tanácsot és segítséget kérni, ugyanis több szempont egyidejű és alapos mérlegelése szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk az ideális darabot. A döntést - optimális esetben – így nem csak a kiszemelt eszköz ára határozza meg, hanem emellett például az adott ingatlan paraméterei, annak hőszükséglete, vagy a telepítés körülményei. Fontos, hogy a klíma alul-, vagy túlméretezését minden esetben célszerű elkerülni, melyre az olcsó klíma kiválasztásánál is figyelni kell.

Ízelítő olcsó és megbízható klímaberendezéseinkből

Az alábbi felsorolásban - a teljesség igénye nélkül - az általunk forgalmazott legolcsóbb hűtő-fűtő klímákat gyűjtöttük össze. Ezek az eszközök alkalmasak az átmeneti fűtésre, némelyikük pedig akár a teljes értékű fűtésre is.

 

Az itt feltüntetett modelleken kívül további, olcsó klímákat az erről szóló blogbejegyzésünkben is találsz, ahol az egyes darabok fontosabb műszaki és egyéb paramétereiről is részletesebben olvashatsz.

Hogyan és hol érdemes olcsó klímát vásárolni?

Mivel az olcsó klímák választéka hatalmas, így megfelelő szakmai felkészültség nélkül könnyen elveszhetünk a számtalan modell, típus és paraméter között. Egy szakmailag hozzáértő személy vagy csapat kiváló iránytűként szolgálhat ahhoz, hogy rövid időn belül, minimális energiabefektetéssel választhassuk ki a számunkra megfelelő, gazdaságos ám hatékony klímaberendezést.

Mivel az eszköz megvásárlását követően mindenképp szakképzett személy segítségét kell igénybe vennünk, (hiszen a telepítést csak megfelelő jogosultságokkal rendelkező személy végezheti, a telepítést követően pedig a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által előírt tanúsítvány kiállítása is szükséges) így érdemes már az első perctől, a vásárlást megelőzően kiválasztanunk a megfelelő szakmai háttérrel és hozzáértéssel rendelkező, számunkra szimpatikus céget, hiszen így rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatunk a teljes folyamat során.

Mi a Powerie-nél nem csak klímák értékesítésével és telepítésével foglalkozunk, hanem szakszerű tanácsadással, helyszíni felméréssel segítjük ügyfeleinket abban, hogy a klímavásárlás, a telepítés gördülékenyen, egyszerűen és az elvárásaiknak megfelelően történjen. Természetesen az ezt követően felmerülő kérdések és problémák esetén is készséggel állunk rendelkezésre!

Amennyiben olcsó klíma vásárlásán gondolkodsz, vagy bármilyen további kérdésed merülne fel, írj bátran az info@powerie.hu email címre, vagy hívj bennünket a +36-20-257-7457-es telefonszámon!