Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hővisszanyerős szellőztetés tervezés és kivitelezés

Nem értékelt

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek ideális megoldást nyújtanak lakóépületek, irodák és közösségi épületek energia hatékony szellőztetésére. Karbantartja a levegő páratartalmát és segít a hőmérséklet kiegyenlítésében is. Olyan szintű komfortot képes biztosítani, melyet megtapasztalva elengedhetetlen lesz a mindennapi egészséges élethez, mely tökéletes ár-érték arányban érthető el.

Powerie, a tudatos energia jegyében!

Leírás

A hővisszanyerős szellőztető működése

A hővisszanyerős szellőztető biztosítja a friss levegőt, anélkül hogy a helyiségben a levegő hőmérséklete megnövekedne vagy lecsökkenne. Nem növeli meg fűtési / hűtési költségeinket sem, költség- és energia hatékony, mégis fenntartja a megfelelő minőségű levegőt.  A rendszer hatékonysága akár 90-95% is lehet, telepítésére utólag is lehetőség van. Alapesetben, egy jól szigetelt ingatlannál szükséges a gyakori szellőztetés, amely még optimalizált esetben is (ablakok teljes kinyitása és kereszthuzat teremtése rövid időre) komoly fűtési költség növekedéshez vezet. Ezzel szemben a hővisszanyerős szellőztető rendszerek energiatakarékos technológiával és szén-dioxid érzékelővel szabályozzák automatikusan az adott ingatlanban keletkezett elhasznált levegő áramlását oly módon, hogy a beltéri levegő továbbra is friss maradjon és a CO2 dús, elhasznált levegőt pedig elvezesse, miközben annak hőenergiáját átadja a friss és hideg beszívott levegőnek. Így teljesen minimálisra csökkenthető az épület fűtési vesztesége. A hővisszanyerős rendszernek köszönhetően elkerülhető a penészedés is, mivel az épületben szabályozott páratartalmú friss levegő lesz jelen mindig.  A hővisszanyerős szellőző rendszerek összekapcsolhatók klímákkal, de teljesen külön is vezérelhetők akár. Az együttes működtetés lehetővé teszi, hogy mind a klímákkal, mind a hővisszanyerős szellőztető berendezésekkel azonos hőmérsékletet érjünk el hatékonyan.

A nyári és téli működésének alapjai közt különbséget lehet tenni:

  • Téli működés:Télen a szellőztetőbe kívülről hideg friss levegő érkezik. Ez a berendezés hőcserélőjén keresztül melegszik fel. Erős fagy esetén a berendezés leállhat, ezért érdemes valamilyen előfűtő kiegészítőt választani hozzá.

  • Nyári működés: Nyári üzemmódban a kinti éjszakai, hűvösebb levegővel hűthetjük vissza az épületet.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!