Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Intelligens fűtőfólia

Nem értékelt

Az Intelligens Fűtőfólia megfelelő választás annak, akik elektromos fűtéssel szeretnék emelni a komfortérzetüket ingatlanában. A legtöbb háztartás még nem találkozott az infrafűtéssel, viszont mindenki tapasztalta már az infrafűtés előnyeit. Az infrafűtés legjobban a napsugárzáshoz hasonlítható, hiszen fizikai alapjaik megegyeznek. A nap melegének legnagyobb része infravörös sugárzás formájában éri el a földet, majd ott a földfelszínt, a tárgyakat és az embereket közvetlenül melegíti. Ugyanilyen elven működik az Intelligens Fűtőfólia fűtési rendszer is. A fűtőfólia által kibocsátott infravörös sugárzás az embereket és a helyiségben elhelyezett tárgyakat melegíti, ezzel biztosítva a megfelelő komfortérzetet.

Powerie, a tudatos energia jegyében!

Leírás

Mi is az infrafűtés, miért a fűtőfólia? Hogyan működik az infrafűtés fizikája - elektromos fűtés intelligens fűtőfóliával

Ahhoz, hogy pontosabb képet kapjunk az infrafűtésről előbb körül kell járnunk azt, hogy milyen formái vannak a hőterjedésnek.

hővezetés a hőenergia térbeli terjedésének azon módja, amikor egy közegben (ami lehet test, folyadék vagy gáz) érintkezés során, a közeg számottevő elmozdulása nélkül következik be az energiaátvitel. Ilyen elven működik a legtöbb háztartási fűtési rendszer, mint a radiátoros fűtés vagy a vízcsöves padlófűtés, illetve a fűtőkábel (nem ugyanaz mint az Intelligens Fűtőfólia).

A hőszállítás a hővezetés azon módja, amikor az energiaátvitel a közeg rendezett áramlásának következménye. Hőszállítás, amikor a vízcsöves padlófűtés esetén a padlónál felmelegített levegő felfelé áramlik, így felmelegítve a felsőbb légrétegeket is.

hősugárzás az energia térbeli terjedésének elektromágneses hullámok formájában megvalósuló folyamata, ami közvetítő közeg szükségessége nélküli mechanizmus. Ilyen elven működik az Intelligens Fűtőfólia is!

A fenti definíciókból látható, hogy az infrafűtés, vagyis a fűtőfólia valóban eltérő elven alapszik, mint a megszokott fűtési rendszerek esetében. A legjobb szemléltető példa az infrafűtés bemutatására, az a tavaszi délelőtt, mikor a hőmérséklet még nem elég magas ahhoz, hogy pulóver nélkül kiülhessünk a parkba, viszont a napsugárzás már elég erős ahhoz, hogy pólóban napfürdőzzünk. A fűtőfólia ugyanezt a hatást kelti otthonában. Intelligens fűtőfólia önszabályozása - infrafűtés, elektromos fűtés

Mitől intelligens az Intelligens Fűtőfólia?

Az intelligens szó a fűtőfólia önszabályozó tulajdonságát mutatja be. A fűtőfólia infrasugarakat előállító része az a szénpaszta, amely működése során felmelegszik 35-45 °C üzemi tartományba. Amennyiben ennél magasabb hőmérsékletet ér el egy passzív biztonsági funkció, az önszabályozás aktiválódik. A szénpaszta részecskéi az üzemi tartománynál magasabb hőmérséklet esetén eltávolodnak egymástól, így az elektromos ellenállásuk megnő és kevesebb áram folyik át rajtuk. Ennek következtében a fűtőfólia teljesítménye lecsökken, aminek hatására a hőmérséklete is lecsökken az üzemi tartományba. Az önszabályozás következtében az Intelligens Fűtőfólia nem tud kárt tenni magában, nem melegedhet túl akkor sem, ha tárgyakat teszünk fölé.

Hova lehet az Intelligens Fűtőfóliát beépíteni?

A fűtőfólia fűtési rendszert lehet padlóba, mennyezetre és falba is építeni, minden csak a megrendelő lehetőségeitől és szándékaitól függ. Nem fog fázni a lábad akkor sem, ha jelenleg csak mennyezetre tudnál fűtőfóliát rakni, mivel a legnagyobb felületen a sugárzást a padló fogja fel, így a mennyezeti fűtés a padlót is melegíti. Intenzív napsugárzás esetén az utcai aszfalt is melegebb, mint a levegő.

Rétegrendek padlófűtés esetén (felülről lefelé):

 

Mennyezeti és falfűtés esetén szükséges a fűtőfóliát eltakaró gipszkarton réteg!

Felmerülhet a kérdés, hogy az infrasugárzás hogyan megy át az előbbiekben felsorolt rétegeket. A kérdés megválaszolásához két új fogalommal kell megismerkednünk: az emisszivitás és a fekete test. Az emisszivitás a közegek (pl. testek) azon tulajdonságát mutatja, hogy az infravörös sugárzást, mint elektromágneses sugárzást mennyire képes elnyelni, majd változatlan formában kisugározni. A legnagyobb értékkel a fekete test rendelkezik, amely minden ráeső sugárzást elnyel és azokat változatlan formában kisugározza. A beton emisszivitása 0,96, míg a fa 0,9-0,95, ami azt jelenti, hogy a ráeső infravörös sugárzások 96% és 90-95%-át elnyelik és változatlan formában kisugározzák. A maradék százalék alakul át hővezetéssé, amely magát az anyagot melegíti. Mivel a rétegrend legtöbb anyaga az infravörös sugarakat változatlan formában továbbsugározzák, ezért éri el a helyiségben lévő többi tárgyat és személyt a sugárzás.

10 év garancia az elektromos fűtési rendszerre

Az Intelligens Fűtőfólia rendszerre a forgalmazó 10 év garanciát vállal, amennyiben az általunk alkalmazott hivatalos fűtőfólia szerelő telepíti a fűtési rendszert!

Meleg Otthon Garancia 

Amennyiben az általunk tervezett és elfogadott Intelligens Fűtőfólia rendszer kerül megvalósításra és egy teljes fűtési szezon elteltével nem tapasztalható a megfelelő minőségű komfort és nem vagy elégedett vele, teljes egészében visszavásároljuk a fűtési rendszert.

Az infrafűtés egészségügyi hatások

Az Intelligens Fűtőfólia fűtési rendszer alkalmazásának számottevő egészségjavító és egészség megörző hatása van. Mivel az infravörös sugárzás a falakat, padlót és mennyezetet is fűti, ezért azokat szárítja, így csökkenti a penész kialakulásának esélyét! Az infravörös sugárzást a gyógyászatban már több évtizede használják infralámpák vagy infraszaunák formájában. Infrafűtés alkalmazása esetén nem az alacsonyabb légréteget fűtjük, hanem a tárgyakat és személyeket. Mivel a légrétegek között nem alakul ki hőmérséklet különbség, ezért nem alakul ki légáramlás, ami a szállóport eredményezhet. Az Intelligens Fűtőfólia így járul hozzá a levegő minőségének javulásához.

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!