Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A legjobb hőszivattyúk

2023. 08. 23. 08:26:00
A legjobb hőszivattyúk

A hőszivattyú rendszerek nem véletlenül válnak egyre népszerűbbé: a környezetbarát energetikai berendezések költség,- és energiahatékonyan képesek ellátni az otthonunk fűtését, hűtését, vagy fedezni annak használati melegvíz (HMV) igényét.

A természetes hőátadás mentén működő hőszivattyús fűtési rendszerek a hagyományos fűtési alternatíváknál jóval kedvezőbb hatásfokkal működnek, ráadásul javarészt a természet erőforrásait hasznosítják. Ez azért is lényeges, mivel 2022. június 30-a után valamennyi új építésű ingatlan energiaigényének minimum 25 százalékát szükséges megújuló forrásból biztosítani. A modern és ökotudatos hőszivattyúk minimális károsanyag kibocsátással járnak, így az az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak is maximálisan megfelelnek.

A hőszivattyúk telepítésére érdemes egy hosszabb távú befektetésként tekinteni, hiszen bár a beruházás kezdetben költségigényesebb, ám hosszútávon roppant kedvező megtérülés mellett fedezik az épület fenti igényeit, ráadásul annak energetikai jellemzőit és értékét is pozitívan befolyásolják.  Fontos továbbá azt is megjegyezni, hogy hőszivattyús rendszerekhez akár kedvezményes tarifa igénylésére is lehetőség nyílik, mellyel az üzemeltetési költségek még tovább csökkenthetők.

 

A legjobb és legnépszerűbb hőszivattyúk

Mivel a termékválaszték hatalmas, így annak érdekében, hogy megtaláld a számodra legjobb hőszivattyút, érdemes tájékozódni és több szempontot egyidejűleg alaposan mérlegelni. A legjobb hőszivattyú kiválasztásában nem csupán a berendezés ára, hanem annak műszaki paraméterei és olyan egyéb tulajdonságai is fontos szerepet játszanak, mint például a garanciális időszak hossza.

Lássuk, melyek a legjobb hőszivattyúk a különféle típusok és igények szerint.

 

Osztott levegő-víz hőszivattyú rendszerek: 

Bár a két (egy kültéri és egy beltéri) egységből álló osztott hőszivattyú rendszerek a monoblokkos társaikkal összevetve magasabb beruházási költségekkel járnak (legalábbis, ha kizárólag a gépek árát nézzük), ám mivel ez esetben a fűtési rendszer hővesztesége is kisebb, így összességében a hatékonyságuk is kedvezőbb.

 

A legjobb ár-érték arány:

Ha egy minden tekintetben kiváló berendezést keresnél, bátran ajánljuk a magas energiahatékonysági besorolású, Carrier kompresszorral ellátott, Wi-Fi-s Fisher osztott levegő-víz hőszivattyú modelljeinket.

Ez a hőszivattyú remek műszaki paraméterekkel (A++ fűtési energiaosztály, 8-10-12-16 kW-os kivitel) felhasználóbarát, érintőképernyős kezelőfelülettel, és a legújabb R32-es környezetbarát hűtőközeggel egy minden igényt kielégítő alternatíva lehet a modern hőszivattyús fűtésre, hűtésre, vagy akár melegvíz előállításra.

 

Az erős középkategória:

Ugyancsak a mezőny egyik abszolút éllovasaként hívja fel magára a figyelmet a Gree Versati III levegő-víz osztott hőszivattyúja. Világszinten a legismertebb márkáról beszélünk.

A hűtésre, fűtésre és melegvíz készítésre is alkalmas hőszivattyú üzemi tartománya fűtés esetében -25°C-ig, hűtés esetén pedig akár +48°C-ig terjed és 6 - 16 kW közötti teljesítménytartománnyal rendelkezik 2 kW-onként, tehát közel bármilyen lakóingatlanra megtalálni a legmegfelelőbbet.

A készülék ezen felül R32-es hűtőközeggel, inverteres dual-stage kompresszorral, beépített fordulatszabályozott szivattyúval, 10 literes tágulási tartállyal, áramlásőrrel, beépített elektromos fűtőbetéttel, magyar nyelvű kezelőfelülettel és beépített háromjáratú szelepkészlettel rendelkezik, ráadásul Wi-Fi vezérléssel ruházható fel, melynek segítségével a Gree+ applikáción keresztül irányíthatjuk az eszközt.

 

A mindig megbízható prémium megfizethető áron:

Amennyiben egy minden körülmények között megbízható, prémium berendezést keresünk, akkor a Panasonic hőszivattyúiban garantáltan nem fogunk csalódni.

Az egyedülálló fejlesztések mentén kialakított, új generációs K & L sorozat tagjai forradalmian magas szintre emelik a designt (Antracit színű kültéri egység), a hatékonyságot, és a korábbi modelleknél alacsonyabb zajszintjükkel lényegesen több elhelyezési lehetőséget biztosítanak.

A 9 kW teljesítményig elérhető K & L modellek extrém időjárási körülmények mellett is megbízhatóan működnek. A K sorozat még R32-es hűtőközeggel rendelkezik, de az L sorozat már az új R290-es hűtőközeget kapta, ezáltal hatékonyan elérhető a magasabb (akár 70 °C-os előremenő) vízhőmérséklet is, ami miatt már meglévő radiátoros rendszerre is csatlakoztatható. 2024-ben érkeznek a 3 fázisú és magasabb teljesítmény K és L generációs gépek.

Természetesen a márka régebbi szériáiból származó darabjai is okkal foglalnak helyet a legjobb hőszivattyúk sorában: gyakorlatilag minden körülmények között megbízhatóan, magas energiahatékonysággal működnek és tartják teljesítményüket.  A 3 fázisú Panasonic Aquarea T-Cap osztott levegő-víz modellünk például a gyártó egyik leghatékonyabb és legsokoldalúbb modellje, mely kiváló teljesítményével kitűnő fűtési megoldást kínál alacsony hőmérsékletű radiátorokkal vagy padlófűtéssel felszerelt házak esetén, mivel -15 °C-ig a T-Cap (Total Capacity) képes leadni a névleges teljesítményét, így fontos ezt minden esetben figyelembe venni a méretezés során.

 

Monoblokk hőszivattyú rendszerek:

A monoblokk hőszivattyú rendszerek egyetlen (kültéri) egységből állnak, melyet a már előre kialakított vizes fűtési rendszer vízcsöveire kell csatlakoztatni, majd a működéséhez szükséges áramot biztosítani.

Beüzemelésük egyszerűbb, hiszen azt nem csak olyan szakember tudja elvégezni, akinek a hűtőkör megbontására és szerelésére vonatkozó engedélye van, ám a megfelelő fagyvédelemről és hőcserélésről ezen eszközök esetében is gondoskodni kell, ami kellő szakértelmet igényel.

 

Legjobb ár-érték arány:

A Cascade EcoStar monoblokk hőszivattyúk remek választási alternatívát kínálnak, ha egy kompakt, megbízható, ám kedvező árú monoblokk hőszivattyút keresünk.

A széles termékpalettán 6-10-14-18-24 kW-os gépeket is találunk, az egyedi igényekre szabva.  Az extrém körülmények között is stabilan működő modellek (fűtés -25°C-ig (1 fázis) / -30°C-ig (3 fázis), hűtés +45°C-ig) a hőszivattyús fűtésen kívül, hűtésre, valamint melegvíz előállítására is alkalmasak, környezetbarát hűtőközegük, rendkívül csendes működésük (50-60 dBA), ECO üzemmódjuk, valamint a távoli vezérlés lehetősége pedig igazán modernné teszi a márka darabjait.

 

Az erős középkategória:

A Blaupunkt monoblokk levegő-víz hőszivattyúit magabiztosan említhetjük a legjobb hőszivattyúink között.

Miért? Mert a Blaupunkt monoblokkos levegő-víz hőszivattyú rendszereit kifejezetten európai éghajlatra tervezték, emellett pedig komoly teszteken estek át a Hymon Research Laboratoryban. A Blaupunkt hőszivattyúk rendkívül széles hőmérsékleti tartományban ( ‐30 + 43 °C) képesek a hőszivattyús fűtésre, hűtésre, valamint a használati és a fűtési melegvíz előállítására.

Az akár 23 kW fűtési teljesítménnyel rendelkező Blaupunkt modelleket még vonzóbbá teszi az 5 évre elérhető garanciális időszak, a szuper csendes kivitel (55 dBA) hála a Panasonic kompresszornak, ami benne van, valamint az R32-es környezetbarát hűtőközeg.

 

A mindig megbízható prémium:

A legjobb hőszivattyúk körében a monoblokkos rendszerek esetében sem kerülhetjük meg a Panasonic márkát. A berendezések nagy hőmérsékleti tartományban képesek megbízhatóan működni a mindennapokban, a vízkeringetésük pedig a fűtési rendszerben kiemelkedően hatékony az alacsony energiafogyasztású otthonokban.

A kibővített csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően a még jobb hatékonyság elérése érdekében ezen kívül az Aquarea hőszivattyúk fotovoltaikus napelemekhez csatlakoztathatók egy választható szett segítségével.

 

Kérdésed van? Keress minket bátran még ma!

A legjobb hőszivattyú kiválasztása tehát megfelelő szakértelmet igényel, ahol az egyéni preferenciákon túl szakmai szempontokat is mérlegelni szükséges.  Energetikai blogunk  hőszivattyú rendszerekkel, hőszivattyús fűtéssel kapcsolatos cikkeiben nem csupán hasznos információkat és érdekességeket olvashatsz, hanem az optimális termékválasztást elősegítő tanácsokkal is ellátjuk ügyfeleinket.

A Powerie csapatának segítségével garantáltan megtalálhatod a számodra a legjobb hőszivattyút, melyhez személyes, egyéni tanácsadás, valamint igény szerint a helyszíni felmérés keretében is igyekszünk minden lényeges körülményt feltárni. Ezen kívül természetesen a telepítés során is teljeskörű segítséget nyújtunk, továbbá az üzemeltetés, vagy egyéb felmerülő kérdések, problémák esetén is elérhetőek vagyunk.

Pár lépésben, egyszerűen veheted fel velünk a kapcsolatot: írhatsz nekünk üzenetet, hívhatsz bennünket a +36-20-257-7457-es telefonszámon, de e-mailt is küldhetsz az info@powerie.hu címre, ahol minden kérdést igyekszünk rövid időn belül megválaszolni.

Ha pedig már megvan a kiszemelt rendszer, weboldalunkon keresztül hőszivattyú telepítésre is kérhetsz személyre szabott ajánlatot.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hőszivattyú