Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elhalasztották a bruttó elszámolás bevezetését!

Powerie Csapat
2021. 07. 01. 12:12:28
Elhalasztották a bruttó elszámolás bevezetését!

Korábbi blogbejegyzéseinkben már írtunk arról, hogy  mi az a szaldós elszámolás és mi az a bruttó elszámolás, valamint melyiknek mi az előnye és hátránya. Fontos továbbá tudni, hogy az új otthonteremtési program keretén belül eddig csak a 2021. 06. 30-ig megvalósult (támogatott) napelemes rendszer beruházások kerülhettek szaldós elszámolásba, ezt követően csak bruttó elszámolásba kerülhettek volna.

Eddig hogyan lehet valaki szaldós vagy bruttó elszámolásban?

Az új otthonteremetési programmal együtt az ITM kijelentette, hogy a vissza nem térítendő támogatásból épített napelemes rendszereket már bruttó elszámolásban kell indítani. Ezt január elején elhalasztották 2021. 06. 30-ig, azaz az addig telepített és átvett napelemes rendszerek még alkalmazhatták a szaldós elszámolást. Ez okozta azt, hogy a népszerű napelem telepítő cégek olyan szinten leterhelődtek, hogy már februárban is sok helyen csak augusztusra, valamint őszre lehetett telepítési időpontokat kapni. Ennek az volt az oka, hogy mindenki a szaldós elszámolásba szeretett volna esni, mivel kedvezőbbnek ítélték meg, valamint az új, bruttó elszámolási rendszerről még nem lehetett sokat tudni.

Szaldós elszámolás igénybevételének elhalasztása

Ezt halasztották el most 2023. 12. 31-ig, azaz ha valaki vissza nem térítendő támogatásból (otthonteremtési támogatás) építetti a napelemes rendszerét, akkor eddig a dátumig igényelhet szaldós elszámolást a napelemes rendszerére.

Forrás: Magyar Közlöny

Kérj ajánlatot napelemes rendszerre vagy írj az info@powerie.hu email címre!

Tartalomhoz tartozó címkék: Napelem elszámolás Napelemes rendszer