Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Energiahatékonyság

A hőszivattyú fogyasztása és költségei - Minden, amit tudni akartál

2023. 08. 10. 11:27:00

A hőszivattyús rendszerek a megújuló, környezetbarát energiaforrások közé tartoznak, amelyek jól kombinálhatók napelemekkel is, illetve kiválóan alkalmasak arra, hogy a háztartásunkat fenntarthatóbbá, egyszersmind olcsóbbá tegyék. De mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú? Hogyan befolyásolja a hőszivattyú a villanyszámlánkat? Olvass tovább és minden kérdésedre választ fogsz kapni!

Írásunk bevezetőjében röviden bemutatjuk ezt az eszközt, majd rátérünk a hőszivattyú fogyasztása körüli kérdésekre, végül pedig megismertetjük direkt és járulékos előnyeit is ennek az eszköznek - elmagyarázzuk azt is, hogy miképp tudunk vele pénzt spórolni hosszú távon.

Fűtési költségek, a nagy összehasonlítás

2022. 05. 13. 00:00:00

Mindenki, aki felújításban vagy építkezésben gondolkozik találkozott már azzal a dilemmával, hogy vajon milyen fűtési rendszer lenne a neki legideálisabb. Hőszivattyú, infrafűtés vagy kondenzációs kazán? Esetleg fűtésre optimalizált klíma? Mai blogunk ugyan a fűtési rendszerek összehasonlítását tartalmazza, azonban fontos kiemelni, hogy nagyon-nagyon sok megkötéssel és alapvetéssel együtt. Miért kell megint ilyen bonyolultan leírni egy ilyen probléma megoldását? Bízunk benne, hogy ha végig olvastad, akkor már te is érteni fogod!

Megéri-e passzívházat építeni?

2022. 03. 10. 16:06:50

A világ első passzívháza 1990-ben épült meg. Azóta már csaknem több, mint 45.000 épület szerezte meg a német rendszerű minősítést szerte Európában. Magyarországon egy Szadán épült családi ház szerezhette meg az első passzívház minősítést. Azóta már legalább 26 azonos besorolású lakóépületet húztak fel hazánkban is.

Infrafűtés a mindennapokban

2022. 03. 01. 22:44:44

Infrapanelek, fűtőfóliák, vagyis az infrasugárzáson alapuló fűtési módszerek. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ezért nem csoda, hogy egyre népszerűbbek. Kedvező áruk és hatékonyságuk mellett egészségügyi hatásaik sem elhanyagolhatók.

Páramentesítő penész ellen - valóban hatásos?

2021. 10. 22. 23:12:00

A magas páratartalomnak nagyon sok káros hatása és következménye lehet.

De hogyan előzzük meg vagy szüntessük meg otthonunkban a magas páratartalmat? Mikor használjunk páramentesítőt penész ellen? Hogyan működnek a páramentesítő eszközök? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre adunk választ blogbejegyzésünkben.

Bemutatjuk a fűtőpanel technológiát, készülj te is velünk a télre

2021. 09. 21. 20:13:49

Modern, letisztult és hatékony. Ezekkel a tulajdonságokkal lehetne legjobban jellemezni mai blogunk főszereplőit, az elektromos fűtőpaneleket. Ma bemutatjuk nektek a technológiát, amellyel egy ilyen berendezés felmelegíti otthonod, illetve kitérünk a egyéb működési jellemzőkre is. A skandináv országokban közkedvelt és elterjedt megoldásnak számít ez a technológia, amelynek nagy jövője lehet itthon is, ezért mindenképpen érdemes szem előtt tartani.

FRISSÍTÉS - Vissza nem térítendő támogatás napelemes rendszerre a Helyreállítási Alapból

2021. 10. 29. 00:00:00

Az Európai Unió által létrehozott Helyreállítási Alap részeként a Magyar Kormány is kiírta a napelemes és fűtési rendszerekhez kapcsolódó pályázatát. Az EU az energiahatékonyság növelését, a megújuló energiaforrások felhasználásának elterjedését és a koronavírus okozta gazdasági fellendülést egyszerre támogatva hozta létre ezt az alapot. A háztartási méretű napelemes rendszerek, valamint energiahatékonyság nagyon fontos minden ország számára, mivel a lakossági energiafogyasztás és energiapazarlás az egyik legnagyobb energetikai probléma a világon.

Napelem, mint hosszútávú befektetés

2021. 08. 17. 21:12:05

Amikor napjainkban háztartási méretű kiserőművekről beszélünk (háztetőre szerelt napelemkollekció), az egyik legégetőbb kérdés mindig az, hogy megéri-e és milyen gyorsan fog ez megtérülni a napelem telepítés. A mai blogunkban a napelemes rendszerek pénzügyi oldalára kalauzolunk el Titeket, ahol szeretnénk kihangsúlyozni, hogy elsősorban a lakossági fogyasztók számára elérhető megoldásokat vizsgáltuk.